Interpolis Tulpenprijs

Interpolis Tulpenprijs

Samen kwaliteit zichtbaar maken
In alle veiligheid werken aan de kwaliteit van je product. Dat is wat Interpolis de ondernemers in de tulpensector toewenst. Als vanzelfsprekende partner als het gaat over risico’s, preventie- en verzekeringsoplossingen is zij dan ook graag sponsor van deze kwaliteitsprijs.


Een serieuze keuring, gedaan door het bollenvak

Vorig jaar was 'Milkshake' de winnende tulp van de Interpolis Tulpenprijs. Henk Hoogervorst, voorzitter van telersvereniging Remarkable, winnaar van de Interpolis Tulpenprijs 2015 en 2016: "Makkelijk te verwerken in de machines, dat is erg belangrijk. Dat is ook waar deze serieuze keuring, gedaan door het bollenvak, over gaat. De tulpen worden in de proeftuin opgeplant. Juist hier wordt gekeken naar de kwaliteit van de bol, de steel, het blad." Hoogervorst ziet de prijs als een echte bevestiging én vooral stimulering. "Een betere keuring is er niet!”

Die kwaliteit is er!

Willem Snoeker, sectormanager Interpolis: "Ondernemers hebben te maken met steeds hogere eisen bij het verwerken van hun producten. De eisen van de klant, het teelt-/verwerkingsproces, de leveringszekerheid en de overheid worden scherper. Juist omdat de ontwikkeling van een tulp ruim 20 jaar duurt is samenwerking zo belangrijk. Exporteurs, bollenkwekers en handelaars, zij maken dat de wensen van het vak snel opgepakt kunnen worden. Wij ondersteunen de tulpensector graag bij het voortdurend verbeteren van de kwaliteit van broeitulpen. Met onze hulp bij een veilige, onverstoorde werkomgeving kan de ondernemer zijn focus hier op houden. Met onze sponsoring van de Interpolis Tulpenprijs helpen wij graag die kwaliteit zichtbaar maken."