De Brede Weersverzekering van Interpolis

De Brede Weersverzekering, voor grote weerrisico’s die u zelf niet kunt dragen

De gevolgen van extreem weer kunnen van grote invloed zijn op uw gewassen en daarmee op de bedrijfscontinuïteit van uw agrarische bedrijf. Op het weer zelf heeft u geen invloed. Voor risico’s die u zelf niet kunt dragen ontwikkelde Interpolis, op verzoek van ondernemers, de Brede Weersverzekering. Deze calamiteitenverzekering heeft glasheldere voorwaarden en een duidelijke premie. U hebt digitaal gemak bij het aanvragen en een eigen keuze bij het eigen risico én het uitkeringspercentage.


Hebt u schade? Dan kijken wij naar de schade en niet naar de weercijfers. U kunt rekenen op een eerlijke, snelle en deskundige schadeafhandeling.
U kunt zich verzekeren tegen schade aan uw gewassen door een natuurramp, regenval, droogte, (nacht)vorst, sneeuw, ijzel, storm, hagel en brand door blikseminslag.

Subsidie van de overheid op de premie

Agrarisch ondernemers kunnen van de overheid een tegemoetkoming krijgen voor de verzekeringspremie van de Brede Weersverzekering. Deze kan oplopen tot maximaal 65%. Een toelichting op de subsidie vindt u hier.

 

Alle voorwaarden voor het aanvragen van deze subsidie leest u op de website van het RVO.

Wilt u subsidie aanvragen? Geef dit dan aan op de 'Gecombineerde Opgave'
Hier staan ook de voorwaarden voor deze subsidie. Wij vragen u zelf te controleren of u hier aan voldoet.

U kiest zelf het eigen risico voor deze calamiteitendekking

De Brede Weersverzekering is een calamiteitenverzekering en is bedoeld voor risico’s die u zelf niet kunt dragen. Daarom geldt voor deze verzekering een eigen risico van een percentage van de schade. U kunt per weersomstandigheid kiezen voor een eigen risico van 20, 30 of 40%. Ook kunt u kiezen voor een uitkeringspercentage van 80%, 90% of 100%. Zo kunt u de dekking kiezen die past bij uw bedrijf. Een toelichting op het eigen risico en uitkeringstermijn én een rekenvoorbeeld vindt u hier.
Een verkeerde keuze kan financiële gevolgen hebben. Het is dus belangrijk dat u de keuze neemt die past bij uw situatie en uw wensen.

Het gemak van digitaal aanvragen van de Brede Weersverzekering

Wij maken het u graag makkelijk. Bij het aanvragen hoeft u niet alle gewassen en velden in te vullen. Wij maken – met uw toestemming – een kopie van de perceelgegevens en de gewasgegevens die u eerder invoerde voor de gecombineerde opgave.
U kunt de Brede Weersverzekering direct bij Interpolis afsluiten zonder advies van een tussenpersoon. Bij dit product wordt door ons niet beoordeeld of het goed bij u past. Als u weinig kennis of ervaring hebt met deze vorm van dienstverlening is het product voor u niet geschikt. Wij raden u dan af het product te kopen.  

 

Wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen?

Stuur een e-mail naar agro@interpolis.nl en zet daarin uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en naam van de contactpersoon. Wij nemen dan contact met u op.

Wilt u alleen een hageldekking voor uw gewas?

Neem hierover dan contact op met uw tussenpersoon. Hij kan u adviseren over de mogelijkheid van alleen een hageldekking op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.

Toelichting op de dekking

Binnen de Brede Weersverzekering verzekert u zich altijd voor alle risico’s. Hieronder leest u een samenvatting van de dekking. Wij betalen alleen schade hoger dan het eigen risico.

 

Bekijk voor een compleet overzicht van de dekking de voorwaarden.

 

Regen en droogte

(Nacht)vorst

Sneeuw

IJzel

Storm

Hagel

Brand door blikseminslag

Deskundige en snelle schadeafhandeling

Hebt u schade? Dan kijken wij naar de schade en niet naar de weercijfers. Het is de schade die telt: te nat is te nat en te droog is te droog. En natuurlijk: al bent u goed verzekerd, schade blijft vervelend. Wij helpen u graag met een snelle, deskundige afhandeling van de schade.


Klanten die ooit schade hebben gehad, beoordelen onze schaderegeling als zeer positief. De taxateurs waarmee Interpolis werkt, hebben verstand van zaken. Zij worden jaarlijks bijgeschoold en zijn sterk betrokken bij de sector. Vaak hebben zij zelf een agrarisch bedrijf en weten zij wat het betekent om schade te hebben. Samen met ons team maken wij ons sterk om de schade naar volle tevredenheid af te wikkelen.

 

Hebt u schade?

  • Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 013 580 12 34.
  • Onze schadebehandelaar start de behandeling van uw schade.
  • Binnen 4 werkdagen neemt de taxateur contact met u op om een afspraak te maken voor de taxatie van de schade.
  • U ontvangt een kopie van het schaderapport. Is er een langere periode nodig om het herstel van uw gewas definitief te beoordelen? Dan maakt de taxateur een nieuwe afspraak met u.
  • Na de definitieve taxatie berekent de schadebehandelaar het bedrag dat u ontvangt.
  • U kunt rekenen op een snelle uitbetaling. Binnen 2 weken na de definitieve taxatie ontvangt u het bedrag op uw rekening.

Hebt u nog vragen?

Stuur ons een e-mail met uw vraag.