‘Ik heb echt het idee dat ik invloed heb gehad op de keuzes die Interpolis maakt’

Piet Hein Kapteijns, plantenkweker gespecialiseerd in de opkweek van prei-, aardbei- en astilbeplanten uit ’s-Hertogenbosch, was er vanaf het eerste uur bij. Maar liefst 18 jaar geleden sloot hij zich aan bij de sectorraad open teelten. Nu neemt hij afscheid en blikt hij terug.
Piet Hein Kapteijns

Niet te behoudend zijn

Piet Hein: "Ik weet al niet meer hoe ik bij de sectorraad ben gekomen, maar de tijd is omgevlogen. Verstand van verzekeren had ik niet specifiek, maar ik heb veel geleerd de afgelopen jaren. En het belangrijkste: ik heb echt het idee dat ik invloed heb gehad op de keuzes die Interpolis maakt. Door onze inbreng en kennis van de sector, kan Interpolis haar boerenpet ophouden. Dat vind ik belangrijk. Ik ben altijd kritisch geweest en vaak waren wij vanuit de sectorraad minder behoudend dan Interpolis. Onze invloed heeft ervoor gezorgd dat Interpolis goede keuzes maakte. Keuzes die in de praktijk aansloten op een agrarisch bedrijf. Ze zijn écht met ons in gesprek."

Het geeft nieuwe inzichten voor mijn bedrijf

De sectorraad open teelten bestaat uit verschillende ondernemers met gewassen buiten uit heel Nederland. Piet Hein: "De sfeer is altijd goed. Natuurlijk zijn we het niet altijd met elkaar eens, maar je leert veel van elkaar. Vaak nam ik bewust of onbewust iets mee na een bijeenkomst. Daarnaast is het ook gewoon mooi om de ontwikkelingen in de andere sectoren te horen, dat kan zomaar je eigen deelsector raken."

Tijd om het stokje over te dragen

Na 18 jaar zit zijn termijn erop en is het tijd om het stokje over te dragen. Piet Hein: "Ik heb altijd met veel plezier zitting gehad in de sectorraad, waar de drempel een stuk lager is dan bestuursfuncties elders. Maar ik denk dat het een mooi moment is om plaats te maken voor een ander. Een nieuwe frisse blik."

Sectormanager Melissa van de Kam: "Ik wil Piet Hein Kapteijns bedanken voor zijn waardevolle bijdragen in de afgelopen jaren. Want alleen door een goede samenwerking, waarbij we elkaars kennis gebruiken, kunnen wij werken aan een veilige agrarische sector."