‘Met vertrouwen en wederzijds respect met elkaar om tafel zitten’

Dat is de ervaring van sectorraadslid Twan Engelen over de samenwerking tussen Interpolis en agrarisch ondernemers. Mooie woorden van een gepassioneerde ondernemer. Waarom neemt Twan deel aan de sectorraad veehouderij van Interpolis?

Twan Engelen is één van de drijvende krachten achter het familiebedrijf Engelen Pluimvee in Someren. Een nuchtere en betrokken vakman vol passie voor zijn bedrijf en zijn dieren. Hij is voorzitter van de sectorraad veehouderij van Interpolis. 

Twan Engelen zit in de sectorraad met Interpolis

Ik heb daar een stem

Twan: "Ik ben gevraagd voor deze sectorraad door sectormanager John de Hoon. We kenden elkaar al uit een ander netwerk, via Avipol. In de sectorraad breng ik in wat er op agrarische bedrijven en in hun omgeving gebeurt. Als ondernemer kan ik in deze sectorraad het geluid van onze sector laten horen. In deze sectorraden zitten topondernemers met allemaal een eigen specialisme. Juist de  Interactie tussen verschillende partijen is waardevol."

Het geeft mij het gevoel dat ik bij Interpolis op het goede adres ben

"We overleggen met elkaar over technische zaken op onze bedrijven, over risico’s (en hoe die zich verhouden tot ondernemen), over actuele onderwerpen en ook over de verzekeringen. Een paar voorbeelden: Als ik als ondernemer zonnepanelen leg, ben ik bezig met duurzaamheid, maar kijkt Interpolis naar het brandrisico. Hoe zorg je dat dit elkaar niet tegenwerkt? Hoe maken we een gemakkelijke polis zonder ondernemers tekort te doen? Het is een wisselwerking tussen de sector en de verzekeraar. Dat geeft mij het gevoel geeft dat ik bij Interpolis aan het juiste adres ben. Ik vind Interpolis een betrouwbare partner, zonder verborgen agenda. We zijn duidelijk naar elkaar. Een groot voordeel is dat John de Hoon heel goed begrijpt wat er op primaire agrarische bedrijven speelt."

Ik waardeer dat Interpolis luistert naar haar klanten 

"De sectorraden bestaan uit nuchtere, betrokken ondernemers die 3 keer per jaar bij elkaar komen. Het is een unieke samenwerking, die ons het gevoel geeft dat we gewaardeerd worden. Iedereen kan zijn eigen rol spelen en zijn eigen inbreng geven. Er is vertrouwen en wederzijds respect. En je hoort uit eerste hand wat er speelt. Luisteren naar je klant, dat is een enorme kracht die partijen verbindt. Dat moet je blijven doen. Dat geldt voor Interpolis, maar ook voor ons als ondernemers binnen ons eigen netwerk."

John neemt afscheid, Melissa neemt het stokje van hem over

In december 2021 viert sectormanager John de Hoon een uniek dienstjubileum, hij werkt dan 40 jaar voor Interpolis. Dat valt samen met zijn pensioen. In oktober nam hij afscheid van de leden van de sectorraden. Melissa van de Kam neemt het stokje van hem over.