Hoe sterk is jouw vangnet bij arbeidsongeschiktheid?

Als ondernemer kun je geen dag worden gemist. Zo voelen de meeste ondernemers dat in elk geval. Dus blijf je hooguit 1 of 2 dagen thuis bij een fikse verkoudheid of griep. Waarschijnlijk zit je nu instemmend te knikken. Ben je werkelijk zo onmisbaar? Wat gebeurt er dan met jouw bedrijf als jij door ziekte een lange tijd niet kunt werken?
  
Ondernemen is risico’s nemen
Maar de grenzen bepaal je zelf. Iedere zzp'er zal dit beamen. Want risico's horen erbij, maar ze mogen jouw bedrijfscontinuïteit niet in de weg staan. Kun jij wel een poosje thuisblijven, omdat je iemand kunt inschakelen om de noodzakelijkste werkzaamheden van je over te nemen? Of lopen jouw klanten direct naar een ander als jij hun opdrachten niet dezelfde week nog kunt verwerken? 

Weet wat arbeidsongeschiktheid voor jou betekent
Heb je een gezin en ben jij grotendeels verantwoordelijk voor jullie inkomen? Weet jij dan precies hoe jullie er financieel voor staan als jij arbeidsongeschikt raakt? Hoe lang kunnen jullie zonder jouw inkomen? En weet jij welke maatregelen je kunt nemen om een eventueel tekort te overbruggen? Of heb je daarvoor onvoldoende inzicht in je persoonlijke situatie en de mogelijkheden? 

Arbeidsongeschiktheidstool: in drie 3 stappen meer inzicht
De Arbeidsongeschiktheidstool van Interpolis geeft je het inzicht dat je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken. In drie kleine stappen zie je hoe hoog jouw risico op arbeidsongeschiktheid is. En krijg je inzicht in de gevolgen van arbeidsongeschiktheid in jouw specifieke situatie. Daarnaast krijg je tips om arbeidsongeschiktheid te voorkomen en uitleg over maatregelen die je nu al kunt nemen om een eventueel financieel gat te vullen en zo je bedrijfscontinuïteit te waarborgen.


Sjak van Nieuwkuijk
Business change manager