"Ze hadden kunnen weten dat inbreken hier geen zin heeft"

Ruud van der Laan, eigenaar van de Albert Heijn in Gennep, werd midden in de nacht opgeschrikt door een inbraakmelding in zijn winkelpand. Via de camerabeelden op zijn telefoon zag hij direct dat het geen loos alarm was. Toch maakte hij zich niet al te veel zorgen, omdat hij wist wat er ging komen.
“Op de beelden was te zien hoe de inbrekers met een grote steen de ruit insloegen en een paar bloemenrekken omgooiden om binnen te komen. Daarna sprongen ze over de servicebalie heen en gingen met een koevoet het elektrische rolluik van de sigarettencounter te lijf. Dit alles kostte ze exact 10 seconden. Hoe ik dat weet? Precies op dat moment ging de mistgenerator aan en hing er in een mum van tijd een dichte mist. Toen was het al snel einde oefening voor ze!” 

Zonder buit vertrokken ze weer

“Tja, er hangt een waarschuwingssticker op de ruit, dus ze hadden kunnen weten dat we mistgeneratoren hebben en dat een inbraakpoging zinloos is. Door die mist heb je geen idee meer wat je doet of waar je bent, wegwezen is je enige optie. En dat is precies wat er gebeurde. Ze maakten dat ze wegkwamen, zonder buit.”

De schade valt alles mee

“Alleen de ruit en wat plantjes zijn gesneuveld, dat is het. Voor ik mistgeneratoren had, was ik in een jaar tijd 3 keer de pineut, volgens mij steeds van dezelfde bende. Je wil niet weten wat voor puinhoop ze achterlieten en wat ze allemaal vernielden om hun slag te slaan. Ik was iedere keer minstens een dag bezig om de rommel weer op te ruimen en alles te regelen met de verzekering. Nu stond er dezelfde middag een nieuwe ruit in en was het alsof er nooit iets gebeurd was.”

Mistgeneratoren zijn een slimme investering

“Heb je serieus last van inbraken, dan kan ik je mistgeneratoren echt aanraden. Ik begrijp niet dat niet meer ondernemers hiervoor kiezen, je voorkomt gewoon dat inbrekers spullen meenemen als het ze lukt om binnen te komen. Het enige nadeel dat ik kan bedenken, is dat de pakkans kleiner is, door die mist zijn ze maar een paar seconden binnen.”

Tips van Interpolis

Wij geven u graag tips om inbraak in uw zaak te voorkomen. Met goed hang- en sluitwerk, een beveiligingscamera en een inbraakalarmsysteem komt u al een heel eind. Zorg ervoor dat de buit niet voor het grijpen ligt. Berg waardevolle spullen op in een afgesloten kast of kluis. Is uw inbraakrisico erg hoog? Dan is een mistgenerator zeker het overwegen waard. Deze methode blijkt keer op keer effectief te zijn.

Interpolis biedt mistbeveiliging aan met Bandit Installatietechniek

Interpolis ontwikkelt continu effectieve preventieoplossingen en continuïteitsdiensten voor ondernemers. Zodat u (gevolg)schade eenvoudig kunt voorkomen of beperken. En uw onderneming weerbaarder maakt. Mistbeveiliging bieden wij u samen met onze gerenommeerde partner Bandit Installatietechniek aan.

Wij geloven dat voorkomen beter is dan verzekeren

Wij geven u graag preventietips en -advies om schade voor te zijn. Want dan helpen wij u pas echt, vinden wij. Neem gerust contact met ons op als u vragen hebt. Of bestel direct een mistgenerator via preventiewinkel.nl. Plaatsing kan al binnen 48 uur!

Meer informatie over inbraak en diefstal

Bijna 40% van de ondernemers krijgt ooit met een inbraak te maken. Het gaat criminelen tegenwoordig niet meer alleen om spullen of geld, maar ook om digitale bedrijfsinformatie. Reden genoeg om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen. In dit dossier Inbraak en (cyber)diefstal leest u er alles over.