Akkerbouw

Hoe voorkomt u in de akkerbouw schade aan uw gewassen? Interpolis heeft veel ervaring in de akkerbouw. Lees onze tips over hoe u de kans op schade verkleint en in bedrijf blijft.

  "Het draait allemaal wel om mijn gewas"

  Een veilige bewaarloods, goed werkende installaties én machines dragen bij aan de werkzaamheden van ons boeren”. Dat zegt akkerbouwer Leon de Geus. “Door ons te laten helpen met kennis om schade te voorkomen kunnen we aandacht geven aan ons gewas, want dat is waar alles om draait”.
  Foto van een boer, gehurkt zitten op zijn akker. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  Hoe pakt u dat aan en waar kan Interpolis u bij helpen?

  Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis heeft kennis van de risico’s op uw hele bedrijf. Wij denken graag met u mee over oplossingen om ‘in bedrijf te blijven’ en om schade te voorkomen. Want wij weten als geen ander dat verzekeren niet de enige oplossing is.
  Een afbeelding van een zon en een sneeuwkristal. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  1. Voorkom stilstand op uw bedrijf door storm, sneeuw, vorst, hagel en regen

  Wind, kou en neerslag kunnen grote invloed hebben op uw gewassen en bedrijfsgebouwen. Op het weer hebt u geen invloed, maar u kunt vaak wel voorbereidingen treffen om de gevolgen te beperken. Soms is voorbereiden niet mogelijk, zoals bij hagel, dan is een verzekering de beste oplossing.

  Lees onze tips om stormschade aan uw gebouwen te voorkomen

  Lees onze tips om schade door sneeuw en vorst te voorkomen
  Een foto van een buitenspiegel van een auto, met in de spiegeling en tractor. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  2. Veilig de weg op om gewassen van het land te halen

  De oogstperiode is druk, u maakt lange werkdagen. Het wordt eerder donker en de weg is vaker nat. Elk jaar weer veroorzaakt modder op de weg vervelende ongevallen. Zorg dat uw werkomgeving veilig blijft, voor uzelf en voor anderen.


  Lees onze tips over veilig oogsten voor, tijdens en na de werkzaamheden

  Een agrarische bewaarloods, met op de achtergrond een windmolen. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  3. Een veilige bewaarloods

  Als akkerbouwer verzorgt u meestal zelf de bewaring van uw geoogste producten. Het bewaren van natuurlijke (levende) producten is een complex geheel. Verstoring van dit proces is ongewenst. Een brandveilige loods met een goede constructie is daarom belangrijk.
  Een elektracontroleur checkt de elektra van een agrarisch ondernemer. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  4. Een betrouwbare elektrische installatie

  Goed onderhoud beperkt de kans op uitval of brand

  Uw elektrische installatie is essentieel voor verlichting, ventilatie, beveiliging en verwarming van uw bedrijf. Goed onderhoud beperkt de kans op uitval of brand.
  Een keuring geeft inzicht in de onderhoudstoestand van uw elektrische installatie. Met dit inzicht kunt u onderhoud laten uitvoeren voordat problemen ontstaan. Een betrouwbare installatie, een veilig idee.

  Lees onze tips voor aanleg, gebruik en onderhoud van uw elektrische installatie

  Een illustratie met een inbreker in zoeklicht met tekst 'Tips om diefstal te voorkomen'. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  5. Verklein de kans op (digitale) diefstal van eigendommen, computers en data

  Diefstal van werktuigen, zoals tractoren, heftrucks, graafmachines en laadschoppen komt helaas vaak voor. Dit is vervelend en zorgt voor vertraging in uw werkzaamheden. Ook producten als diesel, gereedschap en GPS-modules zijn in trek bij dieven.

  En bent u zich bewust van het risico dat vreemden de controle over uw bedrijfscomputer kunnen overnemen? Om toegang tot systemen te krijgen, bestanden te ruïneren of als middel om te chanteren: tegen betaling kunt u uw gegevens weer terugkrijgen. Cybercrime, een actueel risico.

  Hoe verkleint u de kans op een digitale inbraak?

  Hoe voorkomt u diefstal en vindt u machines snel en efficiënt terug?
  Beeld van een akker, met op de achtergrond een bewaarloods en windmolens. Hoe zorgt u voor een veilig gebouw en goed functionerende apparatuur? Welke voorbereidingen treft u als er slecht weer op komst is? Interpolis geeft u tips.

  6. Zonnepanelen

  Zonnepanelen zijn een duurzame manier om zonlicht in elektriciteit om te zetten, en worden daarom veel gebruikt in de agrarische sector. Onjuiste aanleg kan vervelende gevolgen hebben voor mensen, materialen en producten in uw bewaarloods. Haal optimaal rendement uit uw installatie, en doe dat op een veilige manier.

  Lees onze tips over de aanschaf, aanleg, gebruik en onderhoud van deze installaties