Bakker Sjouke

  Dankzij Interpolis kon ik mijn ambachtelijke bakkerij voortzetten

  Ambachtelijk bakker Sjouke Boersma groeide op in de bakkerij. “Het is een familiebedrijf, al bijna 100 jaar,” vertelt hij. Een aantal jaren geleden kreeg hij last van zeer pijnlijke handen. “Het werd steeds moeilijker om het deeg te kneden. Toen het werk uiteindelijk echt teveel voor me werd, nam ik contact op met Interpolis. Ik kreeg bezoek van een arbeidsdeskundige, die tot de conclusie kwam dat ik het rustiger aan moest gaan doen. Geen goed nieuws voor een ondernemer in hart en nieren, ik had geen idee hoe het dan verder moest met de zaak.”

  Interpolis vindt de oplossing belangrijker dan de kosten
  De arbeidsdeskundige had een idee voor een oplossing. Hij stelde Sjouke voor om een kleinbroodmachine aan te schaffen om het kneedwerk van Sjouke over te nemen. “Daar was ik helemaal niet blij mee. We zijn een ambachtelijk bakkerij en dat wilde ik graag zo houden. Maar gelukkig dacht Interpolis daarin met me mee.” Wat volgde, was een zoektocht naar een installatie die Sjoukes ambachtelijke manier van werken zoveel mogelijk benaderde. Uiteindelijk vonden ze een passende machine, maar er hing een fiks prijskaartje aan. “Dat wordt ‘m dus niet, dacht ik. Maar mijn contactpersoon bij Interpolis verzekerde me dat ik niet naar dat bedrag moest kijken. Het ging erom dat we de machine vonden die ik nodig had om mijn klachten te verminderen. Én waarmee we op ambachtelijke wijze ons brood konden blijven bereiden. Daar was deze kleinbroodmachine ideaal voor. Interpolis kwam vervolgens met het aanbod de helft van de aanschafwaarde te vergoeden. Toen hoefde ik niet langer na te denken natuurlijk.”

  Deze oplossing bracht continuïteit en werkplezier terug
  Sjouke is heel tevreden met de oplossing die Interpolis hem bood. “De machine is dagelijks vol in bedrijf. En zelf ben ik minder fysiek bezig. Ik richt me nu nog meer op de kwaliteit van mijn producten. Die kwaliteit is eigenlijk alleen maar beter geworden, terwijl mijn pijnklachten zo goed als weg zijn. Dankzij deze oplossing ben ik nog steeds met veel plezier aan het werk en is de continuïteit van mijn bedrijf gewaarborgd.”