Zwangerschap

  Krijg ik een uitkering als ik zwanger ben?

  Als u zwanger bent kunt u tijdelijk niet werken. Bent u zelfstandig ondernemer? Dan mist u hierdoor vaak inkomsten. Daarom hebt u als zwangere ondernemer recht op de Zelfstandige en Zwanger regeling (ZEZ-regeling). U krijgt van de overheid een uitkering van minimaal 16 weken tijdens uw zwangerschap en in de periode na de bevalling.

  U krijgt maximaal 100% van het wettelijk bruto minimumloon. De uitkering kan dus lager zijn dan uw normale inkomsten. UWV berekent de hoogte van uw uitkering. Lees meer op de website van het UWV.

  Hoe vraag ik een ZEZ-uitkering aan?

  U vraagt uw ZEZ-uitkering aan bij UWV. U doet dit vanaf de 24e week van uw zwangerschap tot uiterlijk 2 weken voordat uw zwangerschapsverlof ingaat.

  Keert mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering uit bij zwangerschap?

  Bij sommige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen kunt u ook een aanvulling op uw inkomen krijgen. Niet alle verzekeraars keren uit bij zwangerschap. Vraag dit dus altijd goed na.

  Koos u voor het Interpolis InkomensZekerPlan? Dan krijgt u van ons een zwangerschapsuitkering. Maar alleen als u deze verzekering meer dan 1 jaar vóór uw uitgerekende bevallingsdatum afsloot. Wij keren maximaal 16 weken uit, min de door u gekozen eigenrisicoperiode.

  Wat betekent dat voor de hoogte mijn ZEZ-uitkering?

  Een zwangerschapsuitkering van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw ZEZ-uitkering. Bij Interpolis heeft de ZEZ-uitkering andersom ook geen gevolgen voor de hoogte van de uitkering uit de AOV.
  Let op: er zijn wel arbeidsongeschiktheidsverzekeringen die minder uitkeren als u ook een ZEZ-uitkering krijgt.

  Verzekeren?

  Het Interpolis InkomensZekerPlan biedt u niet alleen een uitkering bij zwangerschap en arbeidsongeschiktheid. U hebt ook een ruime keuze in preventie- en re-integratiediensten om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

  Zwangerschap en zorgverzekering

  Interpolis helpt u graag om alles rond uw zwangerschap te regelen. Lees op de pagina Zwangerschap en zorgverzekering welke verzekering u nodig hebt bij zwangerschap, wat de kosten zijn van kraam- en geboortezorg en meer.

  Meer informatie over arbeidsongeschiktheid

  In het dossier Arbeidsongeschiktheid geven we u inzicht in wat arbeidsongeschiktheid betekent voor u, uw bedrijf en uw gezin. Verder vertellen wij u over de grootste veroorzakers van arbeidsongeschiktheid.