Dossier Brand

  40% van de bedrijven die te maken krijgen met een grote brand, gaat snel daarna failliet. Dat heeft vaak niets te maken met de materiële schade die ontstaat. De juiste brand- en bedrijfsmiddelenverzekering vergoedt vrijwel alle materiële schade. Dat het uiteindelijk misgaat na een brand, komt vooral doordat het veel langer duurt dan gedacht om de zaak weer op te bouwen. In dit dossier geven we u zoveel mogelijk inzicht in het ontstaan van brand en krijgt u tips om brand te voorkomen. Ook vertellen wij u wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf een brand wél overleeft.

  Whitepaper: Voorkom brand door brandgevaarlijke werkzaamheden

  Als reparatiewerkzaamheden brandgevaarlijk zijn, is het slim om voorzorgsmaatregelen te nemen voordat u de klus laat uitvoeren. Brandgevaarlijke werkzaamheden staan in de top 5 van brandoorzaken bij bedrijven. In dit whitepaper krijgt u adviezen, preventietips en een stappenplan om brand te voorkomen. 
  40% van de bedrijven die te maken krijgen met een grote brand, gaat snel daarna failliet. De juiste brand- en bedrijfsmiddelenverzekering vergoedt vrijwel alle materiële schade.

  Meer inzicht in uw brandrisico's

  De meeste ondernemers vinden het lastig om hun brandrisico’s goed in te schatten. Maar alleen als u weet welke risico’s u loopt, kunt u proberen ze te voorkomen of te beperken. We lichten de 3 belangrijkste veroorzakers van brand bij bedrijven graag toe.
  Broei
  Werkkleding, poetsdoeken en kwasten die doordrenkt zijn met oliën kunnen spontaan ontvlammen. Als u deze spullen na gebruik op de juiste manier bewaart, reinigt en laat opdrogen, voorkomt u een hoop problemen.    
  Brandstichting
  Jaarlijks ontstaan door brandstichting honderden branden in afvalcontainers en opslagplekken. Dit is zelden het werk van een pyromaan, maar meestal van inbrekers, vandalen of rancuneuze ex-medewerkers.    
  Bliksemschicht
  Defecte elektra
  De elektrische installatie is het hart van uw bedrijf. Wist u dat 1 op de 3 branden ontstaat door onveilige of defecte elektra? In dit whitepaper leest u hoe u uw elektrische installatie in topconditie houdt.    

  Voorkomen is beter dan genezen

  Verzekeren is niet de enige manier om risico’s tegen te gaan, vinden wij. Veel liever helpen wij u te voorkomen dat het misgaat. Daarom geven wij u graag tips en handige preventiemaatregelen om uw risico’s op brand te beperken en uw bedrijfscontinuïteit te borgen.
  Continuïteitsplan
  Denkt u vooraf na over wat mis kan gaan en wat u dan moet regelen, dan weet u bij een grote brand precies wat u moet doen om erger te voorkomen. Dat geeft rust in drukke tijden. 
  Stekker
  Elektrische installatie
  Een overbelaste of slecht onderhouden elektrische installatie is vaak de oorzaak van een flinke brand. U kunt zelf veel doen om brand door onveilige elektra te voorkomen.
  Schild
  Sprinklerbeveiliging
  Voordat de brandweer ter plaatse is, heeft een sprinklerinstallatie in 99 van de 100 gevallen een beginnende brand al geblust. Sprinklers kunnen levens redden en voorkomen schade.

  Liever verzekeren

  Niet alle schade is te voorkomen. Als er brand ontstaat bij uw bedrijf kan de schade al snel oplopen. Het risico op brand verzekert u met de volgende verzekeringen.
  Gebouwenverzekering

  Verzeker uw bedrijfspand voor schade.

  Verzekering voor huurdersbelang
  Verzekerd voor schade aan de verbeteringen in uw gehuurde pand.
  Inventarisverzekering

  Uw inventaris verzekerd tegen schade en diefstal.
  Voorraadverzekering

  Verzeker de voorraad die klaarligt voor de verkoop.

  Brand in de praktijk

  Ook al doet u er alles aan om brand te voorkomen, het kan natuurlijk toch een keer flink misgaan. Deze ondernemers maakten van dichtbij een brand mee en vertellen over hun ervaringen. Bij Stikkers Industriemontage BV keurden we juist uit voorzorg de elektrische installatie, om brand te voorkomen.
  Landal Ooghduyne
  De brand bij Landal Ooghduyne was een enorme klap voor de omzet van het resort. De goede samenwerking met Interpolis was goud waard, de schade bleef daardoor zoveel mogelijk beperkt.
  Persoon die verhaal vertelt
  Stef Verhoeven
  De brand bij zijn bovenbuurman had voor Stef Verhoeven veel slechter kunnen aflopen. De schade viel bij hem mee, maar het voorval zette hem wel aan het denken over zijn bedrijfsrisico’s. Hij ondernam direct stappen. 
  Stikkers Industriemontage
  Ton Stikkers, eigenaar van Stikkers Industriemontage BV, is zich goed bewust van het brandrisico in zijn bedrijf. Omdat 1 op de 3 branden ontstaat door defect elektra, liet hij de ElektraCheck van Interpolis uitvoeren.