Personeel

  Wanneer neem ik een medewerker aan?

  Of u nu direct bij de start van uw bedrijf een medewerker in dienst neemt, of pas iemand aanneemt als u uw bedrijfsactiviteiten wilt uitbreiden: de eerste medewerker is een grote stap voor veel ondernemers.

  Welk risico loop ik?

  1. Maak een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
  Leg vast welke risico’s uw medewerkers lopen en welke maatregelen u hiertegen neemt. Volg hierbij de arbeidshygiënische strategie.

  2. Voorkom werkstress bij uw medewerkers
  1 op de 3 ziektemeldingen wordt veroorzaakt door stress. Belangrijk dus om stress bij uw medewerkers snel te herkennen én om er direct iets aan te doen.

  3. Houd 2 tot 3 keer per jaar een functioneringsgesprek met uw medewerkers
  Kom direct in actie als u merkt dat zaken niet goed gaan. Leg alles wat u bespreekt met uw medewerker vast in een verslag dat u beiden ondertekent. Zo kan er geen misverstand ontstaan over afspraken die u samen met uw medewerker maakte.

  4. Laat uw arbeidsvoorwaarden toetsen door een jurist
  Voorkom conflicten met uw medewerkers en laat uw arbeidscontracten toetsen door een ervaren arbeidsjurist.

  Verzekeren kan anders

  Verzekeren is niet de enige oplossing voor uw risico's; liever helpen wij u om schade te voorkomen. Want dan helpen wij u pas echt, vinden wij. Daarom geven wij u graag tips om uw personeelsrisico’s te beperken. Bovendien ontwikkelden we preventiediensten speciaal voor ondernemers. Zodat u in bedrijf blijft.

  Hoe beperk ik de risico's?

  1. Maak een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
   Leg vast welke risico’s uw medewerkers lopen en welke maatregelen u hiertegen neemt. Volg hierbij de arbeidshygiënische strategie.

  2. Voorkom werkstress bij uw medewerkers
   1 op de 3 ziektemeldingen wordt veroorzaakt door stress. Belangrijk dus om stress bij uw medewerkers snel te herkennen én om er direct iets aan te doen. Met deze tips voorkomt u werkstress in uw bedrijf.

  3. Houd 2 tot 3 keer per jaar een functioneringsgesprek met uw medewerkers
   Kom direct in actie als u merkt dat zaken niet goed gaan. Leg alles wat u bespreekt met uw medewerker vast in een verslag dat u beiden ondertekent. Zo kan er geen misverstand ontstaan over afspraken die u samen met uw medewerker maakte. Meer praktische tips over het arbeidsrecht leest u in het e-book Wijzigingen in het arbeidsrecht.

  4. Laat uw arbeidsvoorwaarden toetsen door een jurist
   Voorkom conflicten met uw medewerkers en laat uw arbeidscontracten toetsen door een ervaren arbeidsjurist.

  Welke oplossingen zijn er?

  Oplossingen
  In de preventiewinkel bieden wij u verschillende oplossingen om langdurig verzuim van uw medewerkers te voorkomen of te beperken. Zoals Best Doctors, Coaching voor leidinggevenden en Conflictbemiddeling.

  Verzekeren
  Met VerzuimOplossingen hebt u een financieel vangnet voor de loondoorbetalingsplicht die u de eerste 2 jaar aan uw zieke medewerkers hebt. Met WerkAttent verzekert u naast uw loondoorbetalingsplicht ook preventie en re-integratie begeleiding van uw zieke medewerkers. Voor de financiële risico’s van een aansprakelijkstelling voor fouten of schade die uw medewerkers veroorzaken, is er een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering. Met de rechtsbijstandverzekering voor ondernemers zakelijk krijgt u juridische hulp bij zakelijke conflicten.


   

  Meer informatie over een eigen bedrijf starten

  De klant staat op nummer 1 als u uw eigen bedrijf start. Immers, zonder klanten, geen omzet. Maar op een goede 2plaats staat het borgen van bedrijfscontinuïteit. Op welke risico’s moet u letten en hoe beperkt u deze risico’s? U leest er alles over in het dossier Eigen bedrijf starten.