ISDN verdwijnt

  Is uw alarmering klaar voor de toekomst?

  1 september 2019 verdwijnt de ISDN (Integrated Services Digital Network, vorm van digitale telefonie). Als alternatief wordt bellen en alarmeren via glasvezel internet, VoIP,  aangeboden. Overal mogelijk, zolang er maar een internetverbinding is. En daar ligt precies het gevaar.

  Door onderhoudswerkzaamheden, overbelasting of storingen is een internetverbinding nooit 100% betrouwbaar. Andere processen die ook via internet gaan, kunnen vertraging opleveren. Lastig als u wilt internetten of bellen, maar op die momenten worden alarmen ook niet doorgestuurd.

  Kies voor optimale zekerheid

  Er zijn verschillende mogelijkheden om de kans op het ‘niet ontvangen’ van een alarm te verkleinen. Bijvoorbeeld:
  • Geef uw alarm een aparte verbinding, los van internet
   U verkleint hiermee ook het risico van cyber aanvallen. Dit kan (nog) via een analoge lijn, maar ook via de satelliet. 
  • Zorg altijd voor een dubbele verbinding
   Een alarmmelder met 1 lijn waarover het alarm uitbelt, is kwetsbaar. Kies daarom altijd voor de 2e lijn, bijvoorbeeld over gsm. Dit geeft meer zekerheid.
  • Laat uw internet lijn bewaken door een Particuliere Alarmcentrale
   Zij testen of de lijn beschikbaar is om het alarm uit te laten gaan. Zorg dat dit elke 3 minuten getest wordt. 1 keer per dag is onvoldoende.
  • Test uw alarmen
   Ons advies: test wekelijks het alarm van een alarmgever. Zorg dat u zo de complete alarmlus ongeveer 1 keer per maand test. Test niet alleen de installatie die meestal alarm geeft, dit is geen garantie dat de rest van de alarminstallatie ook werkt. Dit zijn maar een aantal voorbeelden, laat u goed adviseren door uw installateur over de beste mogelijkheid voor uw bedrijf.

  AgroAlarm

  Voor het welzijn van uw dieren of voor een optimale gewasgroei, hebt u een betrouwbare alarmering nodig. Daarom ontwikkelde onze partner PinC Agro, in samenwerking met een aantal partijen een nieuw en innovatief alarmsysteem: AgroAlarmĀ®. Dit systeem werkt via een satellietverbinding en heeft daardoor een hoge betrouwbaarheid. Met een back-up systeem en een alarmcentrale die uw verbindingen elke minuut bewaakt, biedt AgroAlarmĀ® u een veiligheid voor dier en gewas. Lees meer informatie op de website van AgroAlarm.

  Belangrijkste advies: Begin op tijd!

  Met het uitfaseren van de ISDN ontstaat er nog meer drukte bij installateurs. Wacht daarom niet tot het laatste moment met overstappen.