Bedrijfscontinuïteit

Voorkom dat uw bedrijf stilstaat

  Risicomanagement is hét instrument om uw risico’s te beheersen

  Als ondernemer loopt u risico’s. Als u weet welke dat zijn, kunt u passende maatregelen nemen om ze te vermijden of te verminderen. En soms zijn risico’s zo groot of onvoorspelbaar, dat u er liever een verzekering voor afsluit.

  Een praktische manier om uw risico’s in kaart te brengen en vervolgens te beheersen, is risicomanagement. Met goed risicomanagement krijgt u helder waar er binnen uw bedrijf risico’s op de loer liggen. En hoe u daarmee om kunt gaan, zodat u in bedrijf blijft.

  Risicomanagement is geen eenmalige actie. Het is een proces dat u regelmatig opnieuw moet doorlopen. Want uw bedrijf staat niet stil, dus ook de risico’s veranderen continu. Er zijn verschillende risico’s die het voortbestaan van uw bedrijf in gevaar kunnen brengen. We lichten er in dit artikel een paar toe.

  Kunt u door ziekte of een ongeval niet werken?

  Voor uw bedrijf heeft het natuurlijk een flinke impact als u er niet bent. Wachten uw klanten, of gaan ze naar de concurrent?

  Maar ook voor uw privésituatie heeft het gevolgen als uw inkomstenbron opdroogt. Hoe groot die gevolgen zijn, is voor iedere ondernemer anders.

  Interpolis berekende dat 1 op de 4 ondernemers met een licht beroep ooit een keer arbeidsongeschikt raakt. Werkt u in de bouw, dan is dit risico 2 keer zo hoog. Het is praktisch om te weten hoe hoog uw risico op arbeidsongeschiktheid is. Want alleen dan weet u welke maatregelen u kunt nemen om dat risico te verkleinen.

  U bent aansprakelijk voor een schade

  Dat kan iedere ondernemer overkomen. Bijvoorbeeld doordat u een kop koffie omstoot over de laptop van een klant. Of een verkeerde berekening maakt, waardoor een dak instort. Of als de producten die u importeerde van buiten de EU gezondheidsproblemen opleveren.

  Als ondernemer bent u aansprakelijk voor schade die uzelf, uw producten, diensten of medewerkers toebrengen aan anderen, aan de spullen van anderen of aan het milieu.

  Natuurlijk kunt u veel doen om de kans op een aansprakelijkstelling te verkleinen. Zorg er in ieder geval voor dat u het onderwerp aansprakelijkheid helder beschrijft in uw algemene voorwaarden.

  U krijgt te maken met wanbetaling

  Een klant die zijn factuur niet betaalt. Heel erg vervelend, want hoe zorgt u er dan voor dat u wél uw geld krijgt? Neem daarom maatregelen om het risico op wanbetaling zoveel mogelijk te beperken. Controleer de kredietwaardigheid van de klant, bijvoorbeeld vóórdat u met een nieuwe klant in zee gaat. 


  Wilt u weten hoe u uw wanbetalers te snel af bent? Lees dan onze tips.

  Verzekeringen zijn een investering in het voortbestaan van uw bedrijf

  Soms zijn risico’s te groot of is de impact ervan niet vooraf te overzien. Voor die risico’s kunt u verzekeringen afsluiten. Door risico’s op de juiste manier aan te pakken, investeert u in het voortbestaan van uw bedrijf. Want als u risico’s onder controle hebt, kunt u met een gerust hart focussen op ondernemen!

  Al uw bedrijfsverzekeringen bij elkaar in een handig pakket

  Met Interpolis ZekerVanJeZaak® verzekert u in 1 keer uw belangrijke bedrijfsrisico's.

  En het mooie van de bedrijfsverzekeringen van ZekerVanJeZaak is dat ze met u mee veranderen. Bijvoorbeeld als u groeit in omzet, personeel of spullen. Of als u nieuwe activiteiten oppakt.