Veiligheid.

Hockey

  Top 3 risico's: Op en rond het hockeyveld

  Nederland is een echt hockeyland. We hebben ruim 310 hockeyverenigingen en we spelen internationaal op topniveau.  Het hockeyveld is een plek om te ontspannen en fit te blijven. Het is daarom erg jammer als u door een blessure niet het veld op kunt. En waar moet u een gewonnen wedstrijd vieren als het clubhuis door brandschade even niet toegankelijk is?
  3

  3
  Brandschade

  U moet er toch niet aan denken dat u midden in de nacht het bericht krijgt dat het clubhuis in brand staat. Toch gebeurt dit regelmatig.
  2

  2
  Inbraak en vandalisme

  Inbrekers kijken niet alleen naar bedrijven met luxe artikelen. Ook bij sportverenigingen kunnen ze een interessante buit halen. Denk maar eens aan:

  • sportmaterialen
  • voertuigen en brandstof
  • geld uit de sportkantine
  • voedselwaren
  • apparatuur zoals computers en laptops
  1

  1
  Blessure en gebroken tanden

  Halverwege het hockeyseizoen met een blessure op de bank belanden. Daar zit niemand op te wachten. Toch lopen jaarlijks ruim 100.000 hockeyers een blessure op. Dat is ruim 2 keer zo hoog als bij andere sporten.


  Gebroken tanden of een gebroken kaak komt veel voor onder hockeyers. Het is daarom belangrijk dat u altijd een gebitsbeschermer draagt, ook tijdens de training.
  Sinds het hockeyseizoen 2015-2016 is het dragen van een bitje ook verplicht op het hockeyveld.

  Meld uw schade
  U kunt via een formulier uw schade melden voor de collectieve aansprakelijkheidsverzekering of voor de ongevallenverzekering. Daarnaast leggen wij uit hoe het declaratieproces is.
  Hockeyspeler
  Voor hockeyleden
  Wij ontwikkelden samen met de KNHB en VeiligheidNL een warming-up app en een mobiele website. Daarnaast heeft de KNHB een aantal collectieve verzekeringen afgesloten voor haar leden.
  Hockeystick en kantine
  Voor hockeyverenigingen
  Het is handig om een calamiteitenplan klaar te hebben. Interpolis helpt u hier graag bij. Daarnaast geven we u eerst inzicht in de risico’s. Zodat u kunt kiezen welke risico’s u wel of niet kan of wil dragen.