Leven

  Mijn verzekering loopt af

  Ongeveer 3 maanden voordat uw verzekering de einddatum bereikt stuurt Interpolis u een brief. In die brief leest u wat er gebeurt als de verzekering stopt en of u zelf nog iets moet doen. Hieronder leest u algemene informatie over wat er gebeurt als uw levensverzekering stopt.

  Overlijdensrisicoverzekering

  Als uw overlijdensrisicoverzekering de einddatum bereikt dan stopt de verzekering. Er volgt geen uitkering. Misschien vindt u het nodig om ook na het einde van deze verzekering het risico van overlijden te verzekeren. U kunt dan een nieuwe overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Bijvoorbeeld de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering.

  Hypotheekverzekering

  Op de einddatum van de hypotheekverzekering zult u meestal (een deel) van uw hypotheeklening af willen lossen. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht, namelijk als uw verzekering een Kapitaalverzekering Eigen Woning is (KEW). Deze verzekering valt volgens de Belastingdienst in Box 1. De waarde uit de verzekering is vaak vrij van inkomstenbelasting als dit bedrag volledig wordt gebruikt voor de aflossing. Dit hangt wel af van een aantal belastingvoorwaarden. Uw adviseur kan u vertellen welke voorwaarden voor uw hypotheekverzekering gelden. Meer informatie vindt ook op de site van de Belastingdienst.

  Een hypotheekverzekering is bijna altijd verpand aan de verstrekker van de lening (bank). De leningverstrekker is dan de pandhouder. De pandhouder heeft op de einddatum van de verzekering als 1e recht op de uitkering. De leningverstrekker heeft dan de zekerheid dat de lening kan worden afgelost.

  Lijfrenteverzekering

  Wat u precies kunt doen met uw lijfrenteverzekering hangt af van veel factoren: Wanneer is de verzekering gesloten? Aan welke fiscale regels moet u voldoen? Of wat wilt u precies doen met het vrijgekomen kapitaal? Wij hebben al deze mogelijkheden voor u op een rij gezet.

  Kapitaalverzekering (box 3)

  Als uw kapitaalverzekering de einddatum bereikt dan ontvangt de begunstigde op de verzekering het opgebouwde of verzekerde bedrag uit de verzekering. Vaak is deze uitkering belastingvrij. Dit hangt wel af van een aantal belastingvoorwaarden. Uw adviseur kan u vertellen welke voorwaarden voor uw verzekering gelden. Meer informatie vindt u ook op de site van de Belastingdienst.

  Laat u goed adviseren

  Wat is voor u het beste? Dat ligt aan uw persoonlijke situatie en wensen. Interpolis vindt het belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een financieel adviseur. Interpolis adviseert niet zelf en werkt daarom samen met adviseurs van de Rabobank.

   

  Producten van Interpolis kunt u alleen veranderen via uw tussenpersoon. En wilt u een nieuwe verzekering bij Interpolis afsluiten? Dan kan dat alleen bij de Rabobank.


  Vind de Rabobank bij u in de buurt.

  Een adviseur of tussenpersoon geeft advies. Vaak betaalt u kosten voor een advies. Vraag uw adviseur of tussenpersoon hiernaar. U bepaalt natuurlijk zelf bij wie u een verzekering afsluit. En u bent vrij of u zich wel of niet laat adviseren.

  Meer over levensverzekeringen

  Mijn lijfrente komt vrij

  Ongeveer 3 maanden voordat uw verzekering de einddatum bereikt stuurt Interpolis u een brief.
  Belastinginformatie

  Aan het begin van ieder jaar stuurt Interpolis haar klanten een Opgave Belastingdienst.
  Levensverzekering

  Er zijn verschillende redenen om een Levensverzekering af te sluiten.