Vervang oude alarmdoormelders

“Veehouders, vervang je oude, kwetsbare alarmdoormelders!”
Peter Cox (technisch specialist bij Interpolis) bezoekt agrarische ondernemers om hen te adviseren over de mogelijkheden van techniek. “Verstoring van bedrijfsprocessen is kostbaar en kan nare gevolgen hebben, dat willen we voorkomen. Daarom adviseer ik ondernemers het liefst al in de fase van ontwerp en aanleg van de technische installatie.”

 

Hoe oud is jouw telefoonkiezer?
“Ik ben geschrokken van de hoeveelheid oude alarmdoormelders die ik de laatste tijd bij mijn bedrijfsbezoeken tegenkom. Vaak zijn ondernemers zich daar helemaal niet van bewust. Ze kunnen geen antwoord geven op de vraag hoe oud de melder is. Als we op onderzoek uitgaan dan blijkt de melder wel 25 jaar oud!”

 

Juist deze melders zijn minder betrouwbaar en geven een veel grotere kans op storing
Het gaat om de telefoonkiezers waarvoor de leverancier of fabrikant geen regulier onderhoud of reparatiemogelijkheden meer aanbiedt. Voorbeelden hiervan zijn de Estafettekiezer, het Modalarm en Octalarm2. Ze missen aansluiting met de technologie van tegenwoordig en dat is noodzakelijk voor een betrouwbare alarmdoormelding.

 

Elektronica heeft geen eeuwig leven
“Mijn advies is om oude alarmmelders zo snel mogelijk te vervangen. Het zijn de elektronische onderdelen van de printplaat of componenten op de printplaat die slijten. Wanneer onderdelen falen is nooit met zekerheid te zeggen. Maar preventief een telefoonkiezer vervangen voordat er een defect optreedt, is wel een verstandige keuze. Je vergroot hiermee de bedrijfszekerheid van de alarmering waar je hele bedrijf afhankelijk van is.”

 

Meer weten over betrouwbare alarmering?
Elk bedrijf is anders en regelapparatuur kan falen. Daarnaast verandert techniek snel. Onze technisch specialisten adviseren je graag wat in jouw situatie de beste mogelijkheid is. Neem contact op met je verzekeringsadviseur voor meer informatie.