Bedrijfscultuur

  Wat is bedrijfscultuur?

  Misschien staat u er niet zo bij stil. Maar de manier waarop iedereen binnen het bedrijf met elkaar omgaat, heeft een belangrijke invloed op het verzuimpercentage in het bedrijf. 

  Welk risico loop ik?

  Door verziekte verhoudingen, pesten op het werk en managers die zich horkerig gedragen, voelen medewerkers zich niet prettig of zelfs onveilig op het werk. Hierdoor kunnen psychische klachten ontstaan. Als uw medewerkers hun verhaal niet kwijt kunnen en hiermee rond blijven lopen, ligt een burn-out op de loer. Vaak zijn uw medewerkers hierdoor lange tijd uit de roulatie, wat een flinke impact op uw bedrijfscontinuïteit heeft.

  Verzekeren kan anders

  Verzekeren is niet de enige oplossing voor uw risico's. We helpen u liever om schade te voorkomen. Want dan helpen wij u pas echt, vinden wij. Daarom geven we u graag tips om een aangename bedrijfscultuur voor uw medewerkers te scheppen. Zo beperken we ook het risico op verzuim. Bovendien ontwikkelden we preventiediensten speciaal voor ondernemers. Zodat u in bedrijf blijft.

  Hoe beperk ik de risico's?

  1. Investeer in een goede sfeer in uw bedrijf
   Natuurlijk moet er gewerkt worden. Maar een goede sfeer betaalt zich dubbel en dwars terug. Dus spreek uw medewerkers niet vermanend toe als ze even staan te kletsen bij de koffiemachine. De onderlinge band die ze samen kweken, zorgt ervoor dat ze meer voor elkaar over hebben en meer van elkaar kunnen hebben. Zie de informele contactmomenten als smeerolie voor de zakelijke relatie. Onze propositiemanager preventiediensten Ruben Donsbach geeft u nog meer tips om ziekteverzuim te voorkomen.

    

  2. Investeer in het leiderschap van uw managers en uzelf
   Goed leiderschap is essentieel voor een gezond bedrijf. Zorg ervoor dat u en uw management de juiste vaardigheden bezitten om medewerkers aan te sturen. Een gewaardeerde baas verlangt inzet van zijn mensen, maar heeft ook hart en aandacht voor ze.

    

  3. Zorg voor een goede balans tussen werk en privé
   Onderschat niet wat het betekent voor uw medewerker als hij de kans krijgt om het thuis goed te regelen. Uw medewerker kan zich beter focussen, is productiever, tevreden en loyaal aan u als werkgever. Denk mee met uw medewerker, bied bijvoorbeeld de mogelijkheid om thuis te werken of de werktijden aan te passen.

    

  4. Maak werkstress bespreekbaar
   Werkstress is beroepsziekte nummer 1. De oorzaken en symptomen zijn heel divers. Maar alle mensen die ermee te maken kregen, zijn het over 1 punt roerend eens: als ze er eerder over hadden gesproken met hun omgeving, thuis en op het werk, dan was het waarschijnlijk nooit zo ver gekomen. Medewerkers durven dit onderwerp vaak alleen aan te kaarten in een open cultuur, waarin zij voelen dat ze veilig zijn en serieus genomen worden.

  Welke oplossingen zijn er?

  De preventiedienst Coaching leidinggevenden helpt uw managers bij het trainen van de juiste vaardigheden om medewerkers aan te sturen.  

  Verzekeren
  Met VerzuimOplossingen hebt u een financieel vangnet voor de loondoorbetalingsplicht die u de eerste 2 jaar aan uw zieke medewerkers hebt. Met WerkAttent verzekert u zich daarnaast ook van effectieve preventiemaatregelen en intensieve re-integratiebegeleiding van uw zieke medewerkers. 

  Meer informatie over ziekteverzuim

  Als een medewerker langdurig ziek is, komt er heel wat op u af. In het dossier verzuim leest u wat de gevolgen van ziekteverzuim zijn voor u en uw bedrijf. Hoe u verzuim voorkomt en beperkt. En welke oplossingen er zijn als u dit risico niet zelf kunt of wilt dragen.