Wanneer is schade door storm wel en niet verzekerd?

Bij windkracht 7 of meer spreken we van een storm. Schade die veroorzaakt is door storm betalen we vaak. Schade door wind, dus bij windkracht 6 of minder, betalen we niet.
Aan uw koopwoning
ook uw tuin, terreinafscheiding en schuur
Aan uw spullen
Soort verzekering
Woonhuisverzekering
Inboedelverzekering All-Risk en Uitgebreid
De muren van uw woning
Dakpannen
Bomen, struiken en planten
tot € 1.000,-
Schutting/terreinafscheiding
Zonnepanelen, laadpalen en thuisaccu's
Tuinhuis, schuur, hobbykas of garage(box)
Glas van uw woning
Rolluiken
Lichtkoepels en dakramen
Pergola's, buitenkeukens, tuinverlichting, jacuzzi's en zwembaden
Zonwering en schotelantennes
Dieren die buiten zijn
Spullen in uw woning
Spullen die bedoeld zijn om buiten te gebruiken
Spullen die niet bedoeld zijn om buiten te staan, zoals een skelter of fiets
Spullen die buiten staan voor bouwen of verbouwen
Schade door slijtage, ouderdom, verrotting en roest
Eigen risico
€ 200,-
Inboedel All-risk € 0,-. Bij Inboedel Uitgebreid keuze uit € 0,-, € 100,- of € 200,-.

Wat te doen bij schade door storm?

We leggen het graag stap voor stap aan u uit.

We laten u ook graag in een filmpje zien hoe uw stormschade verzekerd is

Bladeren op de vooruit. Stormschade, is dit verzekerd?

Stormschade aan mijn auto

U bent verzekerd voor stormschade aan uw auto als u een autoverzekering heeft met WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (all-risk) dekking. Is uw motorvoertuig omgevallen door een flinke storm of is er iets op uw auto gevallen, dan bent u verzekerd. Heeft u alleen een WA-dekking, dan bent u niet verzekerd voor stormschade.
Hevige regenval. Stormschade, is dit verzekerd?

Stormschade aan mijn schutting

Stormschade aan uw schutting is verzekerd. Uw schutting moet wel stevig gebouwd en in een goede staat zijn. Als dat in orde is, plaatsen we dezelfde of een vergelijkbare schutting terug. We kunnen ook het bedrag betalen. Dan kunt u zelf bepalen wat u terugplaatst. Bij stormschade aan een schutting geldt een eigen risico van € 200,-.

Schade aan mijn dakpannen

We vergoeden schade aan dakpannen. Bij stormschade geldt wel een eigen risico van € 200,- per storm. Zijn er een paar dakpannen van uw dak gewaaid? Dan kunt u het beste zelf een reparateur bellen. De kosten van herstel blijven bij minder dan 10 dakpannen vaak onder € 200.-. U hoeft deze schade dan niet bij ons te melden. Heeft u schade aan meer dan 10 dakpannen? Meld uw schade dan bij ons. Wij vergoeden de kosten boven € 200,-. En we kunnen voor u een bedrijf inschakelen die uw dakpannen herstelt.

Voorbeelden van stormschades

Wel verzekerd
Niet verzekerd

Bekijk in Mijn Interpolis uw verzekeringen

In Mijn Interpolis en de Interpolis App vindt u een overzicht van uw verzekeringen en voorwaarden. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. En meld gelijk uw schade, wij zoeken er automatisch uw verzekering bij.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaalt Interpolis of het stormt?

Om te kijken of het heeft gestormd gebruiken we de gegevens van het KNMI. Uw schade is verzekerd vanaf een windkracht 7 op de schaal van Beaufort. Er is dan een windsnelheid van 14 meter per seconde of meer gemeten door het KNMI. Als het niet heeft gestormd dan is uw schade door wind niet verzekerd.

Is stormschade aan mijn bomen, struiken of planten verzekerd?

U ontvangt de reparatiekosten van een boomchirurg of hovenier om de boom weer toonbaar te maken of we betalen de kosten van een nieuwe boom, struik of plant. We betalen de kosten van aanplanten niet. De maximale betaling voor schade aan bomen, struiken en planten is € 1.000,-.


Een boom dreigt om te waaien tijdens een storm
Wij betalen de kosten om een boom om te zagen voordat hij tegen uw woning waait. De kosten om de boom daarna klein te maken of af te voeren, betalen we niet. Het eigen risico van € 200,- geldt niet voor het omzagen van de boom.


Afvoer van bomen en struiken of planten
Afvoerkosten betalen we alleen als afvoer noodzakelijk is om de schade aan uw woning te herstellen. We betalen maximaal € 1.000,-. Is de afvoer niet noodzakelijk, dan betalen we de kosten niet.

Is schade aan mijn huurwoning of appartement verzekerd?

Schade aan uw huurwoning of appartement is verzekerd via uw verhuurder of de Vereniging van Eigenaren (VvE). Soms wordt van u verwacht dat u volgens het huurcontract of reglement van de Vereniging van Eigenaren de schade aan uw woning zelf betaald. Of u heeft schade aan verbeteringen van uw woning die u zelf hebt aangebracht en betaald. U heeft bijvoorbeeld een nieuwe keuken of houten vloer. Schade is dan mogelijk verzekerd op uw InboedelverzekeringWe zullen u altijd eerst verwijzen naar de verhuurder of Vereniging van Eigenaren om te kijken wat zij voor de schade kunnen betekenen.