Rij met strandhuisjes

Doe inspiratie op met ons online reismagazine

Nederland kent veel leuke en bijzondere bestemmingen. Samen met REiSREPORT ontwikkelden wij een online reismagazine. Het reismagazine staat boordevol reistips, mooie fiets- en wandelroutes en unieke overnachtingen. Geniet ook van vakantie of een dagje weg in eigen land.

Download het reismagazine (desktop) >

Download het reismagazine (mobiel/tablet) >
Man en vrouw maken selfie in de stad

Een dagje weg in Nederland nu tijdelijk verzekerd

Gaat u binnenkort in Nederland een keer een strandwandeling maken of een leuke stad bezoeken? Dan bent u tijdens uw dagje weg verzekerd op uw doorlopende reisverzekering. U hoeft hier verder niets voor te doen. Van 30 april tot en met 31 oktober 2021 zijn dagjes weg in Nederland zonder overnachting verzekerd op de doorlopende reisverzekering.

Bekijk de voorwaarden >
Man en vrouw die bij het Centraal Station van Maastricht op een kaart kijken

Nog niet verzekerd bij Interpolis?

Dit zijn de voordelen van onze Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering:
  • ontvang nu het eerste jaar 20% korting op uw premie
  • een dagje weg in Nederland nu tijdelijk verzekerd ook zonder overnachting
  • dagelijks opzegbaar

Veelgestelde vragen

Ben ik nu ook tijdelijk verzekerd als ik een dagje weg ga zonder overnachting in Nederland?
Ja. Normaal gesproken bent u binnen Nederland alleen verzekerd als u op reis gaat met minimaal één overnachting. Tijdelijk bieden we nu ook dekking voor dagjes weg in Nederland zonder overnachting. Deze tijdelijk ruimere dekking geldt vanaf 30 april tot en met 31 oktober 2021. U heeft deze tijdelijk ruimere dekking automatisch als u een Interpolis Doorlopende Reisverzekering heeft. U hoeft hier niets voor te doen. Bekijk de actievoorwaarden > 
Geldt de tijdelijk ruimere dekking ook als ik tijdens de actieperiode een Doorlopende Reisverzekering sluit of dekkingen toevoeg?
Ja. De tijdelijk ruimere dekking geldt vanaf het moment dat de verzekering of dekking in gaat, tot en met uiterlijk 31 oktober 2021.
Waarvoor ben ik bij een dagje weg in Nederland verzekerd?
U bent verzekerd voor de dekkingen die u heeft op uw Doorlopende Reisverzekering. Het gaat om de volgende dekkingen:
  • Personenhulp
  • Bagage
  • Geneeskundige kosten
  • Pechhulp en vervangend vervoer
  • Annulering
Tijdens de actieperiode is er ook dekking bij een dagje weg binnen Nederland zonder overnachting. Verder blijven de voor u geldende voorwaarden van toepassing. Op uw verzekeringsbewijs ziet u welke dekkingen u verzekerd heeft en welke voorwaarden daar bij horen.
Waarom biedt Interpolis deze tijdelijk ruimere dekking aan?
Op dit moment zijn de reismogelijkheden beperkter dan normaal. We blijven dichter bij huis of kiezen voor een dagje weg. Daarom verzekeren wij nu tijdelijk ook dagjes weg binnen Nederland zonder overnachting.
Wat verstaat Interpolis onder een dagje weg?
Een dagje er op uit binnen Nederland, zonder overnachting. Bijvoorbeeld naar het strand, de dierentuin of pretpark. 
Ik heb ook de BuitenDeDeur verzekering. Ben ik nu dubbel verzekerd?
De BuitenDeDeur verzekering is voor schade buiten uw woning. Bijvoorbeeld in uw tuin, op school of op uw werk. Hiervoor geldt een eigen risico van €100,-.

De tijdelijk ruimere dekking op de Doorlopende Reisverzekering geldt bij dagjes weg in Nederland zonder overnachting. Waarbij u op de dekking Bagage bij diefstal of schade aan telefoons, tablets en laptops een eigen risico van € 50,- heeft.

In sommige gevallen is een schade op beide verzekeringen verzekerd. Wij kijken dan welke verzekering voor u het meest gunstigste is, rekening houdend met het eigen risico.
Hoe meld ik schade op deze tijdelijk ruimere dekking?
U meldt uw schade online, via de Interpolis App of telefonisch.