Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Aanpak Interpolis jongvolwassenen beter laten ontspannen

  • Aanpak Interpolis jongvolwassenen beter laten ontspannen

  • Hoe ontstaat een burn-out en wat doe je eraan?

  • Waarom zijn er steeds meer jongvolwassenen burn-out?

  • Interpolis presenteert: Het geheim van succes met Edith Bosch

  • Doe je mee aan de digitale detox challenge?

  • Onvoldoende slapen in top 5 grootste stressveroorzakers

  • Resultaten Digital Detox en Slaapchallenge

  • Samen met Interpolis en Best Doctors een burn-out voorkomen

Hackathon

Samenwerken met studenten op hackathon
Softwarebedrijf SAP (Systemen, Applicaties en Producten) organiseerde samen met Unipartners op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni een hackathon in Den Bosch. Interpolis presenteerde hier een maatschappelijk probleem onder jongvolwassenen. Het percentage Nederlanders tussen de 18 en 35 jaar dat last heeft van stressgerelateerde klachten was nog nooit zo hoog. 75% overweegt om naar een psycholoog te gaan. 

De 3 studententeams met de beste oplossing zijn uitgenodigd om samen met ons en ons 200-koppige testpanel mee te blijven denken over mogelijke oplossingen. Het testpanel is in periodes van 2 weken ongeveer 5 keer actief. 

Samenwerken met jongvolwassenen 
In samenwerking met marktonderzoeksbureau GfK vormden we een testpanel. 200 jongvolwassenen experimenteren met mogelijke oplossingen om de gezondheid van leeftijdsgenoten te verbeteren door meer te ontspannen. In 2017 is het testpanel in periodes van 2 weken ongeveer 5 keer actief.

200 jongvolwassenen experimenteren met ons mee
Het testpanel neemt deel aan verschillende activiteiten. Geheel anoniem vullen de deelnemers vragenlijsten in, voeren opdrachten uit en discussiëren online en fysiek met anderen. Ze kijken welke bedachte oplossingen wel en niet werken. Ze zijn gestart met het invullen van vragenlijsten. We maakten kennis met de deelnemers en onderzochten hoe ze in het leven staan. Wat betekent gezondheid voor ze? En hoe gezond leven ze op dit moment? De resultaten hiervan zijn opgenomen in onderstaande infographic.

 Infographic testpanel Interpolis LAB Community