inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Proeftuin 'Veilige en duurzame bedrijventerreinen'

  • Proeftuin ‘Veilige en duurzame bedrijventerreinen’

  • De eerste resultaten

Interpolis maakt Bedrijventerrein Kreitenmolen veiliger

Proeftuin 'Veilige en duurzame bedrijventerreinen'

Een jaar lang testen we slimme verlichting met een app.

In de proeftuin werken we samen met veel partijen
De proef loopt op bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout. 36 bedrijven en/of bewoners doen mee. Philips Lighting ontwikkelde de slimme verlichting. Ondernemers lieten deze installeren op hun pand en registreren hier meldingen. De gemeente Tilburg paste de straatverlichting aan. Interpolis maakte de app voor de ondernemers. Politie en brandweer spelen in op meldingen die via de app binnenkomen. Samen testen we een jaar lang de verlichting en de app en voeren we verbeteringen door.

De slimme verlichting en app spelen direct in op de omstandigheden op het terrein
Personeel, bewoners en klanten kunnen ’s avonds veilig over straat. Waar ze lopen wordt het licht. Dit geeft een veilig gevoel. Ongenode gasten voelen zich gezien én worden gezien. Want camera’s leggen meer vast bij goede verlichting. Dit geeft gemoedsrust. Is er niemand op straat? Dan wordt het licht gedimd. Dat bespaart energie en geeft woongenot voor bewoners op het terrein. De app versterkt de samenwerking tussen bewoners en ondernemers. Zij kunnen via de app incidenten en verdachte situaties melden, delen en opvolgen.

In dit filmpje vindt u de eindsituatie zoals we die voor ogen hebben.

Het doel van de proeftuin
Een veiligheidssysteem waarmee Kreitenmolen hét voorbeeld is van een veiliger en duurzamer bedrijventerrein. En een toonbeeld voor alle 3.800 bedrijventerreinen in Nederland.