Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Proeftuin 'Veilige en duurzame bedrijventerreinen'

  • Proeftuin ‘Veilige en duurzame bedrijventerreinen’

  • De eerste resultaten

Interpolis maakt Bedrijventerrein Kreitenmolen veiliger

Proeftuin 'Veilige en duurzame bedrijventerreinen'

Een jaar lang testen we slimme verlichting met een app.

In de proeftuin werken we samen met veel partijen
De proef loopt op bedrijventerrein Kreitenmolen in Udenhout. 36 bedrijven en/of bewoners doen mee. Philips Lighting ontwikkelde de slimme verlichting. Ondernemers lieten deze installeren op hun pand en registreren hier meldingen. De gemeente Tilburg paste de straatverlichting aan. Interpolis maakte de app voor de ondernemers. Politie en brandweer spelen in op meldingen die via de app binnenkomen. Samen testen we een jaar lang de verlichting en de app en voeren we verbeteringen door.

De slimme verlichting en app spelen direct in op de omstandigheden op het terrein
Personeel, bewoners en klanten kunnen ’s avonds veilig over straat. Waar ze lopen wordt het licht. Dit geeft een veilig gevoel. Ongenode gasten voelen zich gezien én worden gezien. Want camera’s leggen meer vast bij goede verlichting. Dit geeft gemoedsrust. Is er niemand op straat? Dan wordt het licht gedimd. Dat bespaart energie en geeft woongenot voor bewoners op het terrein. De app versterkt de samenwerking tussen bewoners en ondernemers. Zij kunnen via de app incidenten en verdachte situaties melden, delen en opvolgen.

In dit filmpje vindt u de eindsituatie zoals we die voor ogen hebben.

Interpolis droeg de proeftuin over aan Philips Lighting
Uit de proeftuin bleek dat ondernemers bij een melding op hun telefoon videobeelden misten. Zij wilden daarom, naast verlichting, ook camera’s die zicht hebben op hun terrein en gebouw. De camera’s sturen een signaal en beeld naar de app zodra deze beweging detecteert. Ondernemers zien daardoor in de app direct wat er op hun terrein gebeurt. Ze kunnen zo beoordelen of het nodig is de politie te alarmeren. Door de oplossing uit te breiden met de slimme camera’s, werd de aanpak veel technischer van aard. Interpolis is daarom in augustus 2017 gestopt met de proeftuin. Philips zet de proeftuin zonder Interpolis door, en houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen.