Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

ZekerVanJeBus

Met ZekerVanJeBus helpt Interpolis jou te blijven ondernemen

Blijven ondernemen met ZekerVanJeBus
Als schilder, timmerman, klusjesman of loodgieter ben je afhankelijk van je bestelbus. Natuurlijk wil je niet dat deze gestolen wordt. Helaas gebeurt dit in Nederland nog ongeveer 1.500 keer per jaar. Naast de ellende van de diefstal betekent het dat je jouw afspraken met klanten tijdelijk niet kunt nakomen. Om te zorgen dat je weer snel verder kunt met ondernemen, ontwikkelde Interpolis de oplossing ZekerVanJeBus.

Wist je dat:

 • Nederland in 2017 bijna 1 miljoen bestelbussen telde?
 • Er in dat jaar 1.563 bestelbussen werden gestolen?
 • Dat er daarvan 612 werden teruggevonden? Dat is maar 39%!
 • De gemiddelde schade bij diefstal €10.000,- is?
 • Jouw bus met WA beperkt casco of WA volledig casco verzekerd is als deze wordt gestolen?
 • Je pas na 30 dagen de waarde uitgekeerd krijgt om een andere bus te kopen?
 • Je in veel situaties de dagwaarde vergoed krijgt?

Door het plaatsen van onze oplossing ZekerVanJeBus is de kans groot dat je bus bij diefstal sneller is gevonden. Dan kun jij weer aan de slag bij jouw klanten.

 

Voorkom diefstal
Verklein de kans dat je bus of de spullen in je bus worden gestolen. Met goede sloten voor de laadruimte en een trekhaakslot zorg je ervoor dat inbrekers jouw bus niet zomaar openbreken. Met een stuurslot voorkom je dat dieven makkelijk met je bus wegrijden, als ze toch in jouw bus komen.
Vind je bestelbus terug
Wordt je bestelbus ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch gestolen, dan zorgen we dat we je bus zo snel mogelijk terugvinden. Dat kan omdat je de bus hebt uitrust met een track en trace device. Zo kunnen we je bus na diefstal traceren.
Interpolis zoekt 150 ondernemers

Samen met jou willen we ZekerVanJeBus testen. Om te ontdekken of de oplossing werkt, of deze een veilig gevoel geeft én of het je helpt om te blijven ondernemen. We zoeken 150 ondernemers om ZekerVanJeBus te testen. Doe jij mee met dit experiment?

Wat is ZekerVanJeBus?

Interpolis ZekerVanJeBus is een oplossing die bestaat uit twee onderdelen. Aan de ene kant het voorkomen van diefstal van de bestelbus. En aan de andere kant het zo snel mogelijk terugvinden van de bestelbus wanneer deze, ondanks de voorzorgsmaatregelen, toch wordt gestolen.


Het pakket voor het voorkomen van diefstal van je bestelbus is optioneel en bestaat uit:

 • Stuurslot: hiermee voorkom je dat als dieven toch in jouw bus komen, ze er makkelijk mee wegrijden.
 • Slamlock-sloten: deze plaats je op de deuren van de laadruimte van je bestelbus. Dieven krijgen de laadruimte hierdoor onmogelijk open. Je materialen en gereedschappen zijn veilig opgeborgen. Je kunt de sloten zo instellen dat ze automatisch op slot gaan als je de deur dichtdoet. Wel zo veilig.
 • Trekhaakslot: hiermee voorkom je dat de achterdeur of -klep wordt opengemaakt. Het trekhaakslot blokkeert de deur.


Het pakket voor het terugvinden van je bestelbus bestaat uit:

 • Track en trace device: ofwel een slimme tag voor in jouw bestelbus. Deze zorgt ervoor dat we je bus in geval van diefstal kunnen terugvinden. De tag heeft verbinding met het M2M-netwerk dat in heel Europa dekking heeft. Als ze met jouw bus de grens overgaan, kunnen wij je bus toch opsporen. De tag is ongeveer 17 centimeter lang.
 • Opsporingsdienst die jouw bus bij diefstal in Europa traceert en terugbrengt.
Logo Interpolis ZekerVanJeBus
Bestellen

Het door jou samengestelde ZekerVanJeBus-pakket bestel je in de Preventiewinkel. De sloten en de tag betaal je direct en gemakkelijk via iDEAL of creditcard. Voor het gebruik van de tag betaal je een klein bedrag per maand. Dit zijn de abonnementskosten voor het gebruik van het M2M-netwerk.

 

De sloten en het track en trace device laat je installeren op een van de locaties van BusinBedrijf. Zij zitten op meerdere locaties in het land. Bekijk de beschikbare locaties van BusinBedrijf.

Bus gestolen?

Wat vervelend! Je wil natuurlijk snel weer aan de slag.
 • Neem zo snel mogelijk nadat je de diefstal hebt ontdekt contact op met de Interpolis Schademeldservice. Zij zijn bereikbaar op 013 580 12 34, op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Buiten deze tijden neem je contact op met ABS, op 026 319 03 60.
 • Geef in het gesprek aan dat je bus gestolen is en dat deze voorzien is van een track en trace device. Wij activeren het device dan. Vanaf dat moment is je bus te traceren door onze opsporingsdienst. Zij halen je bus voor je terug, zodat jij weer aan de slag kunt.
 • Eventuele schade die is ontstaan door de diefstal, vergoeden we natuurlijk ook.
 • Doe altijd aangifte van de diefstal bij de politie.

Waarom doet Interpolis dit?

Interpolis helpt je om te focussen op wat écht belangrijk is: je bedrijf. We willen ervoor zorgen dat je kunt blijven ondernemen. En dat je de volle potentie van je bedrijf weet te benutten. Daarom ontwikkelen we slimme oplossingen en diensten, zoals ZekerVanJeBus. Zo willen we problemen voorkomen of beperken. Zodat jij je bedrijf en je klanten de aandacht kunt blijven geven die ze verdienen.