Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?
Startpunt #Ambitie06:

Het experiment

Kinderen zijn zelfstandiger in het verkeer - WegWijsVR experiment

Thuis oefenen met VR

Startpunt #Ambitie06: Thuis oefenen in het verkeer

Met virtual reality zouden kinderen thuis voorbereid kunnen worden op het verkeer. Met VR kunnen levensechte situaties op een veilige manier geoefend worden, dat kan in de echte wereld niet. We gaan onderzoeken of daardoor de vaardigheid van jonge voetgangers en fietsers in het verkeer groter wordt.

Het experiment
Samen met VVN wordt een experiment gedaan onder 11 basisscholen en 600 leerlingen mee. Alle deelnemers krijgen toegang tot een speciaal ontwikkelde virtual reality app. In de app worden situaties in het verkeer nagebootst. De omgeving waarin dat gebeurt is hun eigen vertrouwde omgeving, en levensecht.

Wat als het werkt?
De resultaten van het experiment met de virtuele worden door Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) verzameld en geanalyseerd. Zo moeten blijken of kinderen het beter doen in het verkeer dankzij virtuele training. Is het een succes? Dan is de bedoeling om de VR-training landelijk beschikbaar te stellen voor Nederlandse schoolkinderen en hun ouders.