Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?
Startpunt #Ambitie05:

Kinderen zijn zelfstandiger in het verkeer

Kinderen worden steeds langer naar school gebracht

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer

Startpunt #Ambitie05: Kinderen zijn zelfstandiger in het verkeer

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer
Aan het begin van het schooljaar zien we een piek in verkeersongelukken bij 12-jarige fietsers. De oorzaak? Kinderen tot 12 jaar worden steeds langer door hun ouders naar school gebracht. Daardoor nemen ze pas op latere leeftijd zelfstandig deel aan het verkeer.

Maar het wordt ook steeds drukker op de wegen. Als kinderen op latere leeftijd zelfstandig deelnemen aan het verkeer zijn ze onervaren en eigenlijk niet voorbereid op onverwachte situaties. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Interpolis willen daar verandering in brengen.

Leren in de echte wereld 

Kinderen leren het beste in de ‘echte wereld’. Ze passen wat ze leren alleen toe daar waar ze het geoefend hebben. Dit betekent dat als ze iets uit een boekje of met een game hebben geleerd ze het niet kunnen doorvertalen naar de ‘echte wereld’. Maar in de ‘echte wereld kun je veel (onverwachte) situaties niet oefenen. 

Nu is er geen methode om kinderen te leren om deel te nemen aan het verkeer zonder risico en kunt trainen voor onverwachte situaties. Daarom willen Interpolis en VVN een nieuwe methode ontwikkelen. Veiliger verkeer en minder verkeersongelukken waarbij kinderen zijn betrokken. VVN en Interpolis geloven dat het kan.