Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

De resultaten

  • We willen het gebruik van smartphones achter het stuur terugdringen

  • Eerste experiment onder 600 bestuurders

  • Eerste ervaringen

  • De resultaten

  • Campagne 2016: Heel Nederland mobielvrij

  • Onderzoeksresultaten

Veilig rijden – Heel Nederland in Automodus

AutoModus app leidt tot veiliger gedrag

"De AutoModus app helpt mij om mijn smartphonegebruik te verminderen"

Maart 2015

We onderzochten of de AutoModus app je helpt om je minder te laten afleiden door je telefoon. Daarvoor testten we de app onder 465 jonge automobilisten. De resultaten liegen er niet om! 74% van de gebruikers geeft aan dat de AutoModus app helpt om smartphonegebruik te verminderen.

89% van de deelnemers gebruikt wel eens een smartphone tijdens het rijden

Maar 10% smartphonegebruik vond dit een probleem. En dat terwijl bij 66% van de verkeersongevallen afleiding een rol speelt. Uit het onderzoek blijkt dat het smartphonegebruik tijdens het rijden is verminderd. ‘De app helpt mij om smartphonegebruik te verminderen,’ zei driekwart van de deelnemers.

De resultaten in cijfers

74% van de gebruikers zegt dat de app hun helpt om smartphone gebruik te verminderen

Voor het experiment
44% leest wel eens een bericht
1 op de 3 beantwoordt wel eens een bericht

Na het experiment
22% leest wel eens een bericht
1 op de 8 beantwoordt wel eens een bericht 

AutoModus onderzoek resultaten - infographic


Bekijk ook de AutoModus Infographic

218.000 mobielvrije kilometers

 

In totaal reden de automobilisten tijdens het experiment 218.000 mobielvrije kilometers. Ze waren zich daarna bewuster van de risico’s van smartphonegebruik. De app heeft daarnaast een positief effect op smartphone-verslaving.

Bekijk de samenvatting


Van resultaten naar actie
De resultaten liegen er niet om. Tijd om
 heel Nederland te informeren én in AutoModus te gaan. Zo gaan we samen voor veiliger verkeer. Doe mee en ga ook in Automodus.

Het is voor het eerst in Nederland dat het effect van een app op verminderd smartphonegebruik achter het stuur is onderzocht. Ik ben erg enthousiast over de uitkomsten van dit onderzoek. Als automobilisten met deze app smartphonevrij gaan rijden, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan een verhoging van de verkeersveiligheid.


- Felix Cohen, directeur van Veilig Verkeer Nederland (VVN)
De AutoModus App is een van de oplossingen die is ontwikkeld binnen ons innovatieve autoprogramma ‘SlimOpWeg’. Gezien de positieve resultaten van dit experiment op de verkeersveiligheid starten we nu met de campagne ‘Heel Nederland in AutoModus’. Automobilisten kunnen de app gratis downloaden om daarmee mobielvrije kilometers te rijden. Samen op weg naar een veiliger verkeer in ons land, dat is onze missie.

- Arné van den Boom