Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Experiment onder 600 bestuurders

  • We willen het gebruik van smartphones achter het stuur terugdringen

  • Eerste experiment onder 600 bestuurders

  • Eerste ervaringen

  • De resultaten

  • Campagne 2016: Heel Nederland mobielvrij

  • Onderzoeksresultaten

Download de Automodus app en rijd mobielvrij

Werkt de AutoModus app? 

Eerste experiment: 600 bestuurders testen de AutoModus app

November 2015

Van je smartphone afblijven tijdens het rijden met behulp van een app? 600 jonge automobilisten starten een experiment met de Automodus app, om te onderzoeken of dit hun helpt veiliger te rijden. 2 maanden lang gaan zij de uitdaging aan om hun smartphone tijdens het rijden niet te gebruiken. 

Interpolis werkt hierin samen met Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) en Veilig Verkeer Nederland (VVN), om veilig rijgedrag te stimuleren en direct belonen.


Punten verdienen door je smartphone weg te leggen
Tijdens dit SlimOpWeg experiment beloont de AutoModus app deze automobilisten als zij zich tijdens het autorijden niet laten afleiden door hun mobiele telefoon. Om punten te verdienen mogen zij hun smartphone tijdens een autorit niet gebruiken. In het experiment worden verschillende beloningssystemen getoetst. Welke variant is het meest effectief? Welke vorm van beloning leidt tot een blijvende verandering en een beter besef van veiligheid?


Bekijk de eerste ervaringen >