Lesauto en simulator. Interpolis Rijopleiding, in samenwerking met Wolf Rijbewijsshop.
Interpolis Rijopleiding
De meest kwalitatieve rijopleiding van Nederland           In samenwerking met Wolfrijbewijsshop

De beste opleiding voor jouw rijexamen

 • Direct aan de slag, geen wachttijden
 • 20% korting op jouw autoverzekering
 • Minder lessen nodig, dus minder kosten
 • Real-time feedback waardoor jij sneller slaagt

 

De beste opleiding voor jouw rijexamen

De Interpolis Rijopleiding is de enige rijopleiding in Nederland met een goede combinatie van 25 praktijk- en 16 simulatorlessen. Door de unieke combinatie van virtuele en praktijklessen, krijg jij het beste van 2 werelden. Zo ben je nog beter en sneller voorbereid op het afleggen van je rijexamen.

Slimste simulator. Interpolis Rijopleiding in samenwerking met Wolf Rijbewijsshop.

Start in de meest moderne rijsimulator van Nederland

Je start je rijopleiding van Interpolis in de meest moderne rijsimulator van Nederland. De simulator weet wat jouw aandachtspunten zijn en legt daar de focus op. Je volgt in totaal 8 uur les in de simulator. Dat staat gelijk aan maar liefst 16 uur praktijklessen! Zo bespaar jij tijd én geld.

In de simulator oefen je alledaagse dingen; rijden door de stad, op de snelweg, parkeren. Maar een belangrijk voordeel van de simulator is dat je dingen kunt oefenen die in de praktijk bijna niet voorkomen. Zo ben je nog beter voorbereid op het afleggen van je rijexamen.

Naast de simulatorlessen krijg je nog 25 praktijklessen van 50 minuten.
Inzicht in jouw prestaties bij autorijles

Meteen feedback met een uitgebreide rapportage

Tijdens het rijden in de simulator nemen we je rit en bewegingen op. Op basis daarvan beoordeelt de simulator het resultaat; remde je op tijd? Keek je goed over je schouder en in de spiegels? In de rapportage zie je per onderdeel wat je sterke en verbeterpunten zijn. Aan het einde van de les bespreek je jouw resultaat met je instructeur.

Meest complete aanbod van verkeerssituaties

De virtuele lessen richten we zo in dat er in korte tijd veel leermomenten zijn. Hierdoor wordt de training intensiever.

Onbeperkt herhalen van leermomenten

Heb je een oefening in de virtuele of praktijklessen niet goed afgelegd? Heb je faalangst? Of heb je moeite met een bepaalde handeling en wil je die graag vaker oefenen? Geen probleem. In de rijsimulator kunnen we verkeerssituaties zo vaak herhalen als nodig is.

Feedback vanuit verschillende hoeken

Onze rijsimulator geeft je tijdens en na de rit feedback. Zo kun je bijvoorbeeld achteraf de verrichtingen van een bepaalde oefening van bovenaf terugkijken. Of juist vanuit het oogpunt van een van de andere weggebruikers.

Geautomatiseerde en objectieve beoordeling

De simulator meet jouw prestaties automatisch, zeer nauwkeurig en objectief. Je bespreekt jouw prestaties daarna met je rijinstructeur, zodat je ze ook in de praktijk verder kunt oefenen.

Bespaar theoretische uitleg tijdens praktijklessen

In de rijsimulator zie je op het beeldscherm hoe je bepaalde handelingen uitvoert. Als je dit in de rijsimulator hebt geoefend en onder de knie hebt, hoeft je rijinstructeur dit niet meer uit te leggen tijdens de praktijklessen. Zo krijg je effectiever les van je instructeur.

Veilige omgeving om te oefenen

Tijdens praktijklessen kun je helaas nooit alle mogelijke verkeerssituaties oefenen. Zo leer je waarschijnlijk nooit om te rijden in de sneeuw als je in de zomer les hebt gehad. En rijden in de dichte mist komt in de praktijk ook weinig voor. Deze en andere gevaarlijke situaties kun je heel veilig oefenen in onze simulator. Ook handig als je faalangst hebt.
Lesauto Wolf

Interpolis x Wolf x GreenDino

GreenDino ontwikkelt de meest moderne rijsimulatoren. Als meest kwalitatieve rijschool van Nederland, biedt WOLF je de beste rijlessen aan. En Interpolis bracht deze partijen samen, omdat Interpolis erin gelooft dat het oefenen voor een rijbewijs ook anders kan. Met deze combinatie van virtuele en praktijklessen ga jij nog beter voorbereid de weg op. En dat draagt bij aan de verkeersveiligheid van Nederland, iets waar Interpolis zich al jaren voor inzet.

Contact

Heb je een vraag, opmerking of klacht over de Interpolis Rijopleiding? Neem contact met ons op. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een reactie.

Contactgegevens
Telefoon: 013 462 26 22
E-mail: slimopweg@interpolis.nl

De medewerkers van de klantenservice zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.

Veelgestelde vragen

Wat krijg ik bij Interpolis Rijopleiding?

Interpolis Rijopleiding bestaat uit:

 • 16 simulatorlessen van 30 minuten, in overleg in te plannen.
 • 25 praktijklessen op de weg van 50 minuten.
 • Tussentijdse toets en praktijkexamen.
 • Examengarantie.

In welke plaatsen kan ik les krijgen in de simulator?

Tijdens de pilot kun je alleen simulatorlessen volgen op de hoofdlocatie van Wolfrijbewijsshop in Breda.

Kan ik ook lessen volgen voor mijn theorie-examen?

Ja, je kunt online lessen volgen voor je theorie-examen. Speciaal voor mensen die nu thuis zitten, hebben we een tijdelijke actie op ons online theoriepakket. Hiermee kun je je optimaal voorbereiden op je auto theorie-examen, mét examengarantie. Bekijk alle informatie en prijzen op Wolfrijbewijsshop.

In welke plaatsen kan ik praktijklessen volgen?

Je kunt in alle plaatsen in Nederland praktijklessen volgen.

Hoelang duurt een praktijkles?

Praktijklessen duren 50 minuten. De meeste leerlingen kiezen namelijk voor dubbele rijlessen. Dan duurt een rijles 100 minuten en dat is voor een leerling de ideale lestijd. Les je langer, dan kun je last krijgen van concentratieverlies en dat willen we natuurlijk voorkomen.

Hoelang duurt een simulatorles?

30 minuten.

Uit wat voor soort oefeningen bestaat een simulatorles?

Tijdens de simulatorlessen oefen je de volgende handelingen:
 • Bochten / Grip of Slip / Snelheid
 • Wegrijden / Grip of Slip / Schakelen en koppelen
 • Anticiperen / Afstand houden / Parkeren
 • Rechts afslaan / Links afslaan / Oversteken en afslaan / Verkeerslichten
 • Voorrangskruispunten
 • Mini-rotonden / Drempels
 • Gelijkwaardige kruispunten
 • Gevarieerde kruispunten
 • Voorsorteerstroken / Meerbaansrotonde
 • Langzaam verkeer / Inhalen van langzaam verkeer
 • Gevaar herkenning
 • Snelheid / Verschillende snelheden
 • Inhalen (wisselende snelheden)
 • In- en uitvoegen (wisselende snelheden)
 • Weefvakken

Voor welke type rijbewijzen kan ik Interpolis Rijopleiding volgen?

Interpolis Rijopleiding is alleen voor een autorijbewijs, dus Rijbewijs B.

Ik heb faalangst/ rijangst Wat nu?

Onze simulator biedt de perfecte manier om ondanks je angst te kunnen beginnen met rijlessen. Geef bij je proefles aan dat je faalangst of rijangst hebt. Dan is je instructeur hier direct van op de hoogte. Hij kan ervoor zorgen dat jij in een prettige omgeving en met de juiste hulp toch succesvol aan je rijopleiding kunt beginnen.

Wat is een geneeskundige verklaring?

Het succesvol afronden van je praktijkexamen is natuurlijk het belangrijkste om je rijbewijs in handen te krijgen. Maar het CBR heeft ook een geneeskundige verklaring nodig. Deze verklaring bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid. Het CBR gebruikt de verklaring om je rijgeschiktheid te beoordelen. Daarom hebben wij het volledig en correct ingevulde formulier nodig, voordat we het praktijkexamen kunnen inplannen. Je vraagt de geneeskundige verklaring aan via de website van het CBR. De kosten voor de geneeskundige verklaring betaal je aan het CBR.

Wat is jullie slagingspercentage?

Ons slagingspercentage verschilt per regio en per instructeur. Met onze unieke lesmethode streven wij naar een slagingspercentage dat 10% boven het gemiddelde ligt.

Hebben jullie een wachtlijst?

Nee, wij hebben geen wachtlijst. Door de simulatorlessen kun je bij ons direct starten! Voor het rijden buiten kantoortijden rekenen wij geen extra kosten.

Hoe snel kan ik op examen?

Nadat je instructeur heeft aangeven dat je bijna klaar bent voor je tussentijdse toets of praktijkexamen, zullen wij deze voor je aanvragen bij het CBR bij jou in de regio. Dit duurt ongeveer 4-6 weken, afhankelijk van hoe druk het op dat moment bij het CBR is. We zullen dus altijd voor je laatste rijlessen alvast je examen inplannen, zodat deze datum goed aansluit op je rijlessen.

Let op: het is wel belangrijk dat je op tijd begint met het leren van je theorie, zodat je snel op theorie-examen kunt.

Mag ik bij jullie per maand betalen?

Je kunt bij ons helaas niet per maand betalen. Je kunt wel kiezen voor losse lessen, dan betaal je per les. En het is mogelijk om onze pakketten in termijnen te betalen. Vraag hier naar bij het afsluiten van je pakket.

Wat is het gemiddelde aantal rijlessen dat iemand nodig heeft?

Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit erg verschilt per leerling. In Nederland heeft een leerling gemiddeld 40 rijlessen nodig. Door onze unieke lesmethode en de online instructievideo’s die je zelf thuis kunt bekijken, heeft een leerling bij Wolf gemiddeld minder lessen nodig dan bij andere rijscholen.