Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Opdracht 1

Vanaf morgenavond gaat jouw smartphone en/of tablet 1 week lang in vliegtuigmodus. Niet schrikken, niet de hele dag. Slechts 1 uur voordat je naar bed gaat en tot 1 uur nadat je wakker bent. 

Jouw telefoon gaat ’s avonds en ’s morgens in vliegtuigmodus
Uit onderzoek uitgevoerd door GfK in samenwerking met Interpolis blijkt dat 4 op de 5 deelnemers van het testpanel, zijn/haar smartphone altijd mee naar de slaapkamer neemt. ’s Nachts ligt de smartphone bij 2 op de 3 op het nachtkastje en 63% checkt vaak of altijd hun smartphone direct wanneer ze wakker worden. Om te voorkomen dat jij in plaats van je smartphone een tablet gaat gebruiken, geldt ook voor dat scherm de ochtend- en avondklok. 

Waarom doen we dit?
Doordat je ’s morgens niet direct naar je telefoon grijpt starten je hersenen rustig op. Uit een nieuwe studie gepubliceerd in PLOS ONE blijkt dat hoe meer tijd je ’s avonds aan je smartphone besteedt, hoe slechter je slaapt. Gebruik jij je smartphone net voordat je naar bed gaat, dan duurt het langer om in slaap te vallen. Het blauwe licht van de smartphone onderdrukt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine, waardoor je minder goed in slaap valt en slechter doorslaapt. 

Lees eens een boek of maak een wandeling
Besteed de tijd die je normaal op je smartphone doorbrengt aan iets anders. Lees een mooi boek of de krant, maak een wandeling in de buitenlucht of bezoek de sportschool. 
Veel succes gewenst!

Met vriendelijke groet,

Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Gezondheid Interpolis

P.S. Beantwoord 4 vragen voordat jij de challenge aangaat
Omdat we benieuwd zijn naar de effecten van de digital detox challenge krijgen we graag voordat de challenge start antwoord op een aantal vragen. Vul de vragenlijst in.