Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Opdracht 2

Morgen gebruik jij als je onderweg bent je smartphone niet. Je gebruikt het moment om te te focussen op het verkeer, te genieten van je omgeving, even tot rust te komen of maak een praatje met een (on)bekende.

Morgen gebruik jij je smartphone onderweg niet
Of je nou student bent of werkt, je bent dagelijks onderweg. Te voet, op de fiets, met het openbaar vervoer of met de auto. Naar school, je werk, een afspraak of de sportclub. Wij Nederlanders grijpen als we onderweg zijn massaal naar onze smartphone. We spelen spelletjes, luisteren muziek, lezen berichten, kijken filmpjes of checken onze social media kanalen. Maar vandaag even niet!

Tips om de verleiding te weerstaan
Voor de autorijders raden we onze AutoModus app aan. Al 200.000 Nederlanders hebben de app om afleiding achter het stuur door hun smartphone te voorkomen, al gedownload. Downloaden van de app is gratis. Voetgangers, fietsers en reizigers met het openbaar vervoer raden we aan oordopjes thuis te laten zodat muziek luisteren of een filmpje bekijken minder verleidelijk is. Daarnaast is er natuurlijk nog de vliegtuigmodus of gebruik de PhoNo app. Deze app helpt afleiding door je smartphone te voorkomen. Zet deze aan, dan kan je ook niet in de verleiding komen om tóch even je social media kanalen te checken.

Waarom doen we dit?
De smartphone blijkt bij 1 op de 5 fietsongelukken de boosdoener te zijn, meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Om het nog maar niet te hebben over het smartphonegebruik in de auto. Het nationaal wetenschappelijk instituut voor verkeersveiligheidsonderzoek liet weten dat de kans op een ongeluk dan 10 keer zo groot is. Wist je dat als je slechts 3 seconden op je mobiel kijkt je een voetbalveld verder bent? Levensgevaarlijk! Toch blijkt uit onderzoek uitgevoerd door GfK in samenwerking met Interpolis dat maar 55% van de jongvolwassenen aangeeft nooit naar zijn/haar telefoon te grijpen achter het stuur. Afleiding door je telefoon brengt niet alleen jezelf in gevaar, maar ook anderen. Of je nou te voet, met de fiets of met de auto bent. 

Succes!

Met vriendelijke groet,

Mireille van den Boom en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Welbevinden Interpolis