Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Opdracht 5

Morgen maak jij schoon schip. Het is tijd voor een grote najaarsschoonmaak! Je zegt vaarwel tegen alle overbodige apps en groet jouw schone telefoon.  

77% gebruikt een app na installatie nooit meer
Hoeveel apps heb jij inmiddels op je smartphone? 10? 40? 100? Of meer? Uit onderzoek van Andrew Chen blijkt dat maar liefst 77% van de gebruikers binnen 3 dagen na installatie van een app deze niet meer gebruikt. Kortom: onze smartphones staan vol met apps waar we niet naar omkijken.

Verwijder apps die je nooit gebruikt
De meeste jongvolwassenen, op slechts 7% na, hebben pagina’s vol met app’s op hun smartphone die ze niet gebruiken. Dit blijkt uit onderzoek dat GfK kort geleden voor ons uitgevoerde. Worden we daar nou echt gelukkig van? Het vreet geheugen, zorgt voor afleiding en het irriteert. Want telkens een melding krijgen dat je een app moeten updaten die je tóch nooit gebruikt, daar zit je niet op te wachten!

Waarom doen we dit?
De apps op je telefoon slurpen niet alleen batterij. Ook jouw energie. Door al die apps zie je door de bomen het bos niet meer. Minder apps, zorgt voor minder chaos, zoeken, swipen én meldingen. 

Ruim ze.

Met vriendelijke groet, 

Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Gezondheid Interpolis