Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Slaapchallenge

1 op de 5 jongvolwassenen ervaart zulke ernstige mentale klachten dat ze zich belemmerd voelen in hun dagelijks leven. Negeren van zulke klachten kan leiden tot een burn-out. Aan de hand van onderzoeken en challenges willen we samen met jou experimenteren en nieuwe oplossingen bedenken voor de veroorzakers van een burn-out. Zo willen we burn-out gerelateerde klachten voor 2020 terugdringen met 20%. 

Onvoldoende slaap levert stress op
Uit onderzoek van GfK blijkt dat 24% van de jongvolwassenen van 20 tot en met 30 jaar 'onvoldoende slaap krijgen' in de top 5 van grootste stressfactoren plaatst. In samenwerking met GfK voerden wij met ons testpanel een onderzoek uit om hierover meer te leren. 151 jongvolwassen van 18 tot en met 30 jaar gaven antwoord. 

Bijna de helft van de jongvolwassenen slaapt te weinig
Uit het slaaponderzoek blijkt dat 66% zegt minimaal 8 uur slaap nodig te hebben om normaal te functioneren. 47% van de jongvolwassenen slaapt geen 8 uur per nacht. Ruim 1 op de 4 beoordeelt zijn/haar slaap met het cijfer 6 of lager. 50% wil iets aan zijn/haar slaappatroon veranderen. Eerder naar bed gaan, meer slapen, minder tot niet meer snoozen en geen schermen gebruiken vlak voor het slapen zijn de meest genoemde gewenste veranderingen. Op basis hiervan ontwikkelden we de slaapchallenge. 

De slaapchallenge
Wij gaan de komende week eens goed kijken naar de kwaliteit van jouw slaap. Samen zoeken we naar slimme oplossingen die ervoor zorgen dat jij voldoende en beter slaapt. Feiten en fabels over slaap komen aan het licht en we geven je tips en opdrachten om bewuste keuzes te maken. Hier ontdek jij waar voor jou winst te behalen valt. 

Morgen van start 
Vanaf morgen ontvang je tips en opdrachten om je slaap te verbeteren. Je ontvangt deze op het door jou gekozen tijdstip via Facebook Messenger. Dagelijks vragen we je of het gelukt is om de opdracht uit te voeren. Morgen ontvang je de eerste opdracht. Na afloop van de challenge bekijken we wat de effecten zijn op je energieniveau, concentratievermogen, productiviteit en gemoedstoestand bij het opstaan.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Gezondheid Interpolis