Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Slaapchallenge

Onderzoek van Ipsos in opdracht van Interpolis toont aan dat 1 op de 5 jongvolwassenen burn-outklachten ervaart (Bron: Herhaalmeting Psychische klachten onder millennials) . Dat vinden wij veel te veel! Negeren van zulke klachten kan leiden tot een burn-out. Aan de hand van onderzoeken en challenges experimenteren we en bedenken nieuwe oplossingen voor de veroorzakers van burn-out(klachten). Zo willen we burn-out(klachten) voorkomen.

Onvoldoende slaap levert stress op
Uit onderzoek van GfK voor Interpolis blijkt dat 24% van de jongvolwassenen van 20 tot en met 30 jaar 'onvoldoende slaap krijgen' in de top 5 van grootste stressfactoren plaatst. In samenwerking met GfK voerden wij met ons testpanel een onderzoek uit om hierover meer te leren. 151 jongvolwassen van 18 tot en met 30 jaar gaven antwoord. 

Bijna de helft van de jongvolwassenen slaapt te weinig
Uit het slaaponderzoek blijkt dat 66% zegt minimaal 8 uur slaap nodig te hebben om normaal te functioneren. 47% van de jongvolwassenen slaapt geen 8 uur per nacht. Ruim 1 op de 4 beoordeelt zijn/haar slaap met het cijfer 6 of lager. 50% wil iets aan zijn/haar slaappatroon veranderen. Eerder naar bed gaan, meer slapen, minder tot niet meer snoozen en geen schermen gebruiken vlak voor het slapen zijn de meest genoemde gewenste veranderingen. Op basis hiervan ontwikkelden we de Slaapchallenge.

De Slaapchallenge
Wij gaan de komende week eens goed kijken naar de kwaliteit van jouw slaap. Samen zoeken we naar slimme oplossingen die ervoor zorgen dat jij voldoende en beter slaapt. Feiten en fabels over slaap komen aan het licht en we geven je tips en opdrachten om bewuste keuzes te maken. Hier ontdek jij waar voor jou winst te behalen valt.

Morgen van start
Vanaf morgen ontvang je via Facebook Messenger tips en opdrachten om je slaap te verbeteren. Je ontvangt deze om 11 uur of eerder als je hiervoor gekozen hebt. Morgen ontvang je de 1ste opdracht. Na afloop van de challenge horen we graag hoe jij dit hebt ervaren.

Succes!

Met vriendelijke groet,

Mireille van den Boom en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Welbevinden Interpolis