Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Opdracht 1

Het is zover! Jouw slaapchallenge gaat van start! Vandaag zet jij de 1e stap op weg naar een regelmatig slaappatroon. Je stelt voor de hele week een standaard bedtijd vast en bepaalt op welk tijdstip je opstaat. Voor de snelle denkers: ja, ook het weekend telt mee ;).

Ben jij een ochtend- of avondmens?
Ieder mens heeft een eigen slaap-waakritme, ook wel circadiaan ritme of biologische klok genoemd. Het verschilt van persoon tot persoon wanneer iemand graag gaat slapen en weer wakker wordt. Een ochtendmens kruipt in de avond het liefst vroeg in bed en staat in de ochtend vroeg op. Een avondmens blijft daarentegen graag tot laat op en slaapt in de ochtend langer uit.
 
Jongvolwassenen slapen te weinig
Net als het slaap-waakritme verschilt ook de behoefte aan slaap van mens tot mens. Uit het slaaponderzoek dat Interpolis in samenwerking met onderzoeksbureau GfK uitvoerde, blijkt dat 66% van de jongvolwassenen 8 uur slaap per nacht nodig heeft om normaal te functioneren. Daartegenover staat dat bijna de helft van de jongvolwassen dit niet haalt. Daar gaan we iets aan doen!
 
Kies een slaap-waaktijd die bij je past 
Stem je in- en uitbedtijd af op jouw biologische klok en verplichtingen in de ochtend zoals werk of school. Je ontwikkelt een regelmatig slaapritme door vast te houden aan de slaap- en waaktijden die je met jezelf afspreekt. Elke dag van de week, ook in het weekend. 
 
Waarom doen we dit?
Slaap is belangrijk voor het herstel van lichaam en geest, zodat je de volgende ochtend weer vol energie aan je dag begint. Een vast slaapritme zorgt voor rust en regelmaat. Het zorgt voor voldoende uren aan slaap, verhoogt je slaapkwaliteit, energievermogen en vereenvoudigd inslapen en opstaan.
 
Succes!
 
Met vriendelijke groet,
Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Gezondheid Interpolis