Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.

Opdracht 7

Rondwoelen, naar het plafond staren en uitrekenen over hoeveel uur de wekker gaat. We hebben er allemaal weleens last van. Suiker, cafeïne en alcohol zijn hier mogelijke veroorzakers van. Vanavond drink je ontspanningsthee.

Vanavond geen ‘nee’ tegen kruidenthee
Kruidenthee helpt je overdag te ontspannen en zorgt er ‘s avonds voor dat je sneller in bed duikt. Drink de thee die jij het lekkerst vindt. Drink kruidenthee van kamille, valeriaan, citroenmelisse of lavendel, totdat jij je slaperig voelt. Combineren kan ook. 

Pas op met andere soorten thee
Drink alleen kruidenthee, het bevat kruiden en geen cafeïne. Groene of zwarte thee wel. 

Waarom doen we dit? 
Kruidenthee van kamille, valeriaan, citroenmelisse en lavendel werkt ontspannend. Dit geldt niet voor alcohol, suiker en cafeïne. Dat je beter slaapt na het drinken van alcohol is een fabel. Het zorgt er misschien voor dat je sneller in slaapt valt, maar je slaapt er minder diep door. Ook is de kans groot dat je in de loop van de nacht wakker ligt. Zonder alcohol slaap je automatisch beter. Ditzelfde geldt voor suiker en cafeïne, hiervan krijg je energie in plaats van dat je er vermoeid door raakt. 

Geniet van je avond!

Met vriendelijke groet,

Ellen Seelen en Christiaan Buitenhuis
Namens Team Gezondheid Interpolis