Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?
Startpunt #Ambitie08:

Werkend Nederland valt niet meer uit als gevolg van werkstress 

  • Gelukkige medewerkers presteren beter

  • Minder werkstress, meer werkgeluk!

Titel

Werkstress belangrijkste oorzaak van stressklachten 

Uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Interpolis blijkt dat 48% van de Nederlanders tussen de 18 en 40 jaar stressklachten ervaart. Werk-/studiedruk wordt als belangrijkste oorzaak genoemd (40%). Uit ditzelfde onderzoek komt naar voren dat 11% ernstig risico loopt op een burn-out of burn-out is.

Werkstress is al meerdere jaren beroepsziekte nummer 1. En de verzuimduur als gevolg van werkstress wordt steeds langer. Los van het emotionele leed, zien we ook de kosten van verzuim door werkstress al enkele jaren oplopen. TNO schatte in dat dit werkgevers in 2018 zo’n 3,1 miljard euro kostte. Interpolis wil bijdragen aan het verminderen van werkstress.

Samen met de doelgroep en experts bedenken we slimme oplossingen om uitval te voorkomen
Door te experimenteren en te leren komen we erachter wat werkt en wat niet. Want dat is volgens ons de coöperatie van nu. Ons doel is uitval door werkstress te voorkomen, zodat iedereen zich kan focussen op wat écht belangrijk is!