Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Dé oplossingen volgens onze Raad van Kinderen

 • Wat wordt het dilemma?

 • Het dilemma is bekend

 • Ontmoet onze Raad van Kinderen

 • Mindmaps maken

 • Raad van Kinderen op bezoek bij Interpolis

 • Mogelijke oplossingen toetsen bij ouderen

 • Dé oplossingen volgen onze Raad van Kinderen

 • De terugkoppelingsbrief

 • Terugkoppeling op school

 • Raad van Kinderen van Interpolis wint award

Dé oplossingen volgens onze Raad van Kinderen

Dé oplossingen volgens onze Raad van Kinderen

“Wauw, wat een adviezen, en wat een energie!“ Dat was de reactie van medewerkers die aanwezig waren bij de presentatie van het advies van de Raad van Kinderen. Aan de directie van Interpolis en in bijzijn van Prinses Laurentien.

Hoe helpt Interpolis ouderen zo lang mogelijk thuis te wonen?
 
Hoe kwam de Raad tot een advies?
De kinderen gingen in gesprek met onder meer hun ouders en grootouders over wensen en zorgen. Ze brachten een werkbezoek aan een woonzorgcentrum in Goirle, namen 210 enquêtes af en hielden een brainstormsessie om hun bevindingen uit te werken in concrete voorstellen. Tijdens een dialoogsessie werden de voornaamste conclusies en adviezen gedeeld om ouderen te helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen:

 1. Help ouderen in beweging te blijven. Zowel mentaal als fysiek.
 2. Verbind ouderen met jongeren. Dit voorkomt eenzaamheid en verrijkt aan beide kanten sociale contacten.
 3. Pak een rol als aanjager. Interpolis, als betrouwbare katalysator die organisaties, initiatieven en mensen met elkaar verbindt. Met als doel het geheel sterker maken en mensen zelfredzamer.    

Oplossingen
De conclusies werden gekoppeld aan bijzonder creatieve oplossingen. Zo werd een woonpretpark met gelijkvloerse bungalows, brede wandelpaden en speeltoestellen voorgesteld. Een plek waar jong en oud graag vertoeven. Met het oog op valpartijen oppert de Raad een gymvloer thuis in plaats van losliggende tapijten en plavuizen. De Raad van Kinderen ziet ook de meerwaarde van preventie. Door meer te bewegen blijf je langer fit. En daar kan je op elke leeftijd al mee starten. Ook als je nog heel jong bent.  Voor Interpolis ziet de Raad van Kinderen een rol als facilitator weggelegd. Interpolis kan helpen een brug te slaan tussen verschillende generaties.

“Kinderen en ouderen zijn natuurlijke bondgenoten als het gaat om hun visie op onze samenleving: beiden bekijken de wereld vanuit een heel eigen perspectief en dat zorgt voor verrassende observaties. Zowel kinderen als ouderen zijn gebaat bij de geborgenheid van een veilig thuis. Daarom vinden zij elkaar zo goed in deze dialoog. Dat heeft mij ook vandaag weer bijzonder geraakt.“ - Laurentien van Oranje

“De oprechtheid van onze Raad van Kinderen, de passie en betrokkenheid waarmee zij zich op een lastig vraagstuk storten, doet veel met mij. En zet niet alleen mij, maar iedereen die hier vandaag deelgenoot van was, aan tot nadenken. Ik kan niet wachten om hun ideeën door te vertalen in concrete acties.  De komende periode gebruiken we dan ook om de adviezen verder te verdiepen en vorm te geven. Maar dat we kinderen en ouderen vaker met elkaar moeten verbinden, is iets waar ik van overtuigd ben geraakt.“ - Chantal Vergouw, Directievoorzitter Interpolis