56% van millennials met burn-outklachten zoekt geen hulp

Maar liefst 1 op de 5 millennials heeft zulke ernstige mentale klachten, dat dit invloed heeft op hun dagelijkse leven. Dit blijkt uit onderzoek dat Ipsos uitvoerde in opdracht van Interpolis. Denk bijvoorbeeld aan klachten als altijd ‘aan’ staan, slecht slapen en veel piekeren. Het merendeel van de millennials met burn-outklachten (56%) blijkt hiervoor echter geen hulp te zoeken.

Om dit te veranderen, ontwikkelde Interpolis de Chiller app

Chiller is een app die je helpt het gevoel van altijd ‘aan’ staan te verminderen. Met Chiller willen we je helpen om patronen die stress veroorzaken te herkennen. En om die patronen blijvend te doorbreken met behulp van tips en oplossingen.

Millennials blijven lang met burn-outklachten rondlopen

Uit het onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de millennials al minimaal twee jaar met burn-outklachten rondloopt. Op dit moment ervaart 21% van de millennials dusdanige klachten dat het zelfs hun dagelijks leven beïnvloedt. Van deze groep zoekt slechts 44% hulp. Dit betekent dat meer dan de helft (56%) helemaal geen hulp zoekt bij het verhelpen van klachten. Veelvoorkomende klachten zijn:
  • Niet goed tegen drukte of herrie kunnen
  • Het gevoel hebben altijd ‘aan’ te staan
  • Prikkelbaarheid
  • Gevoelens van stress op werk of studie
  • Emotioneel labiel voelen
  • Het gevoel hebben grip te verliezen

We willen het aantal millennials met burn-outklachten met 20% verminderen

Om burn-outklachten te herkennen en tegen te gaan, ontwikkelden we de Chiller app. Deze app moet bijdragen aan het doel om het aantal millennials met burn-outklachten met 20% te verlagen. Dit is nodig om het welbevinden van jongvolwassenen te vergroten. Maar ook om de kosten, die samengaan met langdurige uitval, door burn-outs te verminderen. Toch blijft het moeilijk om helemaal zonder klachten door het leven te gaan.

"Een leven leiden zonder stressklachten is onmogelijk," zegt Mireille van den Boom, die binnen Interpolis verantwoordelijk is voor de Chiller app. "We willen voorkomen dat klachten erger en erger worden en dat je er uiteindelijk maanden uit ligt door een burn-out. Het is belangrijk om diensten te ontwikkelen die laagdrempelig zijn. Zodat meer mensen vroegtijdig hulp kunnen krijgen. Om deze reden hebben we de Chiller app ontwikkeld. De app helpt vroegtijdig burn-outklachten te herkennen en tegen te gaan."

Met Chiller proberen we het gevoel van altijd ‘aan’ staan te verminderen

De app is erop gericht om gedrag dat een burn-out uitlokt, structureel te veranderen. Het gevoel van altijd ‘aan’ staan speelt hierbij een belangrijke rol. Chiller probeert dit gevoel op 3 manieren te verminderen, namelijk door:
  • Iedere dag te vragen hoe het met je gevoel van stress gaat
  • Concrete oefeningen aan te bieden
  • Psychologische hulp aan te bieden
Chiller biedt 6 challenges aan die zich richten op meer focus, beter slapen, meer bewegen, minder eenzaam voelen, minder op een scherm en minder piekeren.

Help jij mee de Chiller app te testen?

Raakt je batterij de laatste tijd steeds sneller leeg? Heb je vaker last van vermoeidheid? Of vind je het lastiger om focus te houden? Daar willen je graag bij helpen! De Chiller app is er voor iedereen die wel een steuntje in de rug kan gebruiken om het gevoel van altijd ‘aan’ staan te verminderen. Jij helpt ons toch ook mee de Chiller app te testen?