Schade of diefstal van mijn spullen

Wat betaalt Interpolis?

Wat betaalt Interpolis bij schade of diefstal van mijn spullen?

Wij betalen de dagwaarde of nieuwwaarde van uw spullen als uw spullen niet gerepareerd kunnen worden. De dagwaarde is het bedrag dat uw spullen op het moment van schade waard waren. De nieuwwaarde is het bedrag waarvoor uw spullen nu in een winkel te koop zijn. Welk bedrag we betalen hangt af van hoe oud uw spullen zijn, waar de schade ontstaan is en welk eigen risico u heeft.


Waar is de schade ontstaan?

  • In uw woning: Inboedelverzekering
  • Buiten uw woning in Nederland, ook uw tuin, balkon en oprit: BuitenDeDeur verzekering
  • In het buitenland, ook vakantie in Nederland: Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage

Inboedelverzekering
Zijn uw spullen vlak voor de schade of diefstal meer waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan betalen wij de nieuwwaarde. Als uw spullen minder waard zijn dan 40% van de nieuwwaarde, dan betalen wij de dagwaarde. Houd er rekening mee dat u een eigen risico van € 100,- heeft bij schades door bijvoorbeeld vallen en (om)stoten.

Kunst, antiek en verzamelingen zijn erg gevoelig voor waardeverandering. Bij schade kijken we daarom naar de daadwerkelijke waarde van deze spullen op het moment van diefstal of beschadiging. Hiervoor schakelen we in de meeste gevallen een expert in. 

BuitenDeDeur verzekering
Zijn uw spullen jonger dan 1 jaar en kunt u dit aantonen? Dan krijgt u van ons het bedrag om dezelfde spullen nu te kopen. Als uw spullen ouder zijn dan 1 jaar, dan krijgt u de dagwaarde van uw spullen. Houd er rekening mee dat u een eigen risico van € 100,- heeft.

Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Bagage 
Zijn uw spullen jonger dan 1 jaar en kunt u dit aantonen? Dan krijgt u van ons het bedrag om dezelfde spullen nu te kopen. Als uw spullen ouder zijn dan 1 jaar, dan krijgt u de dagwaarde van uw spullen. Houd er rekening mee dat u een eigen risico van € 50,- heeft bij schade aan of diefstal van een mobiele telefoon, tablet of laptop.

Kunnen uw spullen gerepareerd worden? 
Dan betalen we de reparatiekosten als deze lager zijn dan de dagwaarde van uw spullen. Zijn de reparatiekosten hoger dan de dagwaarde van uw spullen? Dan betalen wij u de dagwaarde. 

Zijn uw spullen helemaal niets meer waard? 
Dan betalen we 10% van de nieuwwaarde.

Hoe bepalen wij de dagwaarde van uw spullen?
Wij bepalen de dagwaarde met afschrijvingspercentages. We gaan hierbij uit van een bepaalde levensduur van spullen. De levensduur is de tijd dat de spullen bij normaal gebruik meegaan.

Voorbeeld: een laptop met een aankoopprijs van minder dan € 1.200,- wordt gemiddeld 1 keer in de 4 jaar vervangen. Omdat de laptop het niet meer doet of verouderd is. Als afschrijvingspercentage gebruiken we daarom 25% per jaar. Bij een duurdere laptop of een MacBook is het afschrijvingspercentage 16,6% per jaar. 

Afschrijvingslijst
In de afschrijvingslijst staat het aantal jaren waarin we afschrijven en het bijbehorende afschrijvingspercentage. Soms zijn er verschillen per merk. Ook kan het zijn dat u erg zuinig bent geweest op uw spullen, waardoor ze minder afschrijven. Omgekeerd kan het ook zijn dat wij vinden dat uw spullen meer versleten zijn dan gemiddeld. Dan schrijven wij meer af.

Bekijk de afschrijvingslijst