1. U vult online een gezondheidsverklaring in

Voordat de verzekering start, willen we weten hoe groot het risico is dat de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt. Daarom vult u een gezondheidsverklaring in.

Een gezondheidsverklaring is een vragenlijst over uw gezondheid

U mag alleen zelf de vragen beantwoorden. Deze gaan bijvoorbeeld over ziektes of aandoeningen die u nu heeft. Of ziektes die u in het verleden had. En of u weleens geopereerd bent. Of in het ziekenhuis heeft gelegen.

Belangrijk om te weten:

Voordat u de gezondheidsverklaring invult
U krijgt inloggegevens om te starten
Wij sturen u 2 sms’jes. Hierin staan de inloggegevens. Daarmee kunt u de gezondheidsverklaring invullen en aan ons doorsturen.
Wij leggen u uit hoe de gezondheidsverklaring werkt
Nadat u zich hebt aangemeld met uw inloggegevens, leggen we u uit hoe de online gezondheidsverklaring werkt. Ook leggen we uit hoe wij met uw gegevens omgaan.
Verzamel uw medische gegevens
In de gezondheidsverklaring vragen we om medische gegevens. Zoals informatie over ziekten, aandoeningen, of over een eventuele behandeling. Ook vragen we naar de naam- en adresgegevens van uw (huis)arts. Het is belangrijk dat u de vragen eerlijk beantwoordt. En geen antwoorden weglaat. Zorgt u ervoor dat u het juiste antwoord weet op de vragen. Ook als het gaat om gebeurtenissen van lang geleden. Deze kunnen van invloed zijn op uw gezondheid in de toekomst.
Lees vooraf de vragen van onze gezondheidsverklaring

Lees onze brochure “De vragen van onze gezondheidsverklaring”. Hierdoor weet u welke medische gegevens u nodig heeft. En wat u te wachten staat.

Het Verbond van Verzekeraars geeft uitleg over de gezondheidsverklaring
Tijdens het invullen van de gezondheidsverklaring
Houd uw gegevens bij de hand
Let op: u kunt de gezondheidsverklaring tussentijds niet opslaan! Daarom is het belangrijk dat u uw medische gegevens en de adresgegevens van uw huisarts bij de hand heeft.
Neem de tijd om de gezondheidsverklaring in te vullen
De gezondheidsverklaring is een uitgebreid formulier met heel veel vragen. Zorg ervoor dat u de gezondheidsverklaring invult op een moment dat u ook echt de tijd heeft om het in te vullen. Door het invullen van de gezondheidsverklaring geeft u ons een goed inzicht in uw gezondheid nu en in het verleden. En ook in uw leefstijl, bijvoorbeeld of u rookt of alcohol drinkt. Deze informatie heeft onze Medische Dienst nodig om een goede inschatting van de risico’s te kunnen maken.
Het is belangrijk dat u eerlijk bent En geen informatie achterhoudt

U vult de gezondheidsverklaring zelf in. Dat doet u eerlijk en u laat geen antwoorden weg. Zo voorkomt u:

  • dat wij u aanvullende vragen stellen of extra informatie nodig hebben. Hierdoor duurt het langer voordat de verzekering kan starten.
  • dat u zich niet aan de mededelingsplicht houdt.
    • Ontdekt de Medische Dienst dat u niet alle informatie gaf? Dan kan de verzekering niet starten.
    • Overlijdt u tijdens de looptijd van de verzekering? En ontdekt de Medische Dienst dat u niet alle informatie gaf voor de start van de verzekering? Dan keren we soms niet of minder uit. Meer hierover leest u in de productvoorwaarden.

Twijfelt u bij de beantwoording van de vragen? Of kunt u zich niet alle eerdere klachten, ziekten of aandoeningen meer herinneren? Geef dan bij deze vragen aan over welke antwoorden u twijfelt en waarom. Of wat u niet zeker weet.

 

Na het invullen van de gezondheidsverklaring

U ziet meteen wat de uitslag is

Als u de gezondheidsverklaring heeft ingevuld:

 

Geef veranderingen in uw gezondheidssituatie altijd aan ons door
Verandert uw gezondheidstoestand na een keuring of nadat u de gezondheidsverklaring invulde? En hebben wij de polis nog niet gestuurd? Of zijn wij nog bezig met de medische beoordeling? Dan moet u de veranderingen in uw gezondheidstoestand meteen doorgeven aan onze Medische Dienst. Dit heet mededelingsplicht. Geeft u de verandering niet door? Dan keren we misschien niet of minder uit. Met een verandering in uw gezondheidstoestand bedoelen wij: nieuwe klachten, verandering of verergering van klachten, het raadplegen van een arts, doorverwijzing naar een arts, medische onderzoeken, nieuwe of andere medicijnen, enzovoort. Via e-mail houden we u op de hoogte van de status van uw medische beoordeling.

Alles gelezen? Vul dan de gezondheidsverklaring in

Lees eerst de informatie onder ‘Belangrijk om te weten’. Vul daarna de gezondheidsverklaring in. Heeft u de gezondheidsverklaring al ingevuld? Dan kunt u hieronder uw antwoorden en het medisch advies bekijken.