Ik wil een overlijden melden

Neem dan contact op met de Rabobank om het overlijden door te geven. De contactgegevens van uw Rabobank vindt u ook bovenaan op uw verzekeringsbewijs.

 

Bel uw Rabobank.

 

Is de overledene verzekerd op een levensverzekering?

De Rabobank vertelt u wat dit betekent voor u als nabestaande. Is het risico van overlijden verzekerd? Dan zorgt de Rabobank dat Interpolis het verzekerd bedrag uitkeert.    

 

Heeft de overledene een Interpolis Alles in één Polis?

De Rabobank zorgt er voor dat de Alles in één Polis wordt gewijzigd.

 

Heeft de overledene een Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De Rabobank  adviseert u over wat er moet gebeuren met deze verzekering.

 

Heeft de overledene een ZorgActief verzekering?

Voor deze verzekering moet u het overlijden opgeven bij de gemeente waar de overledene als inwoner stond ingeschreven. Onze administratie voor deze verzekering is aan de gemeentelijke basisadministratie gekoppeld.

Checklist overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Direct na het overlijden staat uw hoofd niet naar praktische zaken die geregeld moeten worden. Toch is het belangrijk dat u een aantal zaken in gang zet.

 

Gebruik onze checklist
Om u in deze moeilijke periode te helpen, hebben we voor u een aantal waardevolle tips op een rijtje gezet. Zie hiervoor onze checklist. Hierin kunt u zien wat er moet gebeuren direct na het overlijden, vlak na de uitvaart en later.. Hierin kunt u zien wat er moet gebeuren direct na het overlijden, vlak na de uitvaart en later.

Hulp nodig bij de uitvaart ?
Als een naaste is overleden, moet er in korte tijd van alles geregeld worden. Vooral de uitvaart en de zaken daaromheen zijn vaak veel werk. Een uitvaartverzorger kan u daarbij veel tijd en zorgen besparen.

Interpolis werkt samen met Monuta
 Monuta kan u bij de uitvaart op allerlei manieren ondersteunen. Monuta heeft een landelijk netwerk van uitvaartcentra en al 85 jaar ervaring in het regelen en verzorgen van uitvaarten. Dit doen zij volgens de meest uiteenlopende en persoonlijke wensen.

 

U krijgt bij Monuta een korting van 10% op een basis uitvaartpakket

 

Het basis uitvaartpakket bestaat uit de volgende diensten:
• Het regelen en verzorgen van de uitvaart of crematie: begeleiding van de familie, leiding op de dag van de  uitvaart en het regelen van alle wettelijke formaliteiten en benodigde papieren.
• Het vervoer van de overledene van de plaats van overlijden (binnen Nederland) naar een uitvaartcentrum van
Monuta.
• Laatste verzorging en het aankleden en opbaren van de overledene in een Monuta uitvaartcentrum. U kunt er ook voor kiezen om de overledene thuis op te baren.
• Het gebruik van het uitvaartcentrum van Monuta voor een laatste afscheid, exclusief consumpties.

 

Andere diensten van Monuta
Daarnaast kunt u bij Monuta zonder korting onder andere de volgende zaken regelen.
• Het verzorgen van alle vormen van rouwdrukwerk.
• Het plaatsen van advertenties.
• Bloemenarrangementen.

 

Wilt u meer weten over de diensten en mogelijkheden bij Monuta?

Kijk dan op www.monuta.nl.

 

Wilt u direct een uitvaart regelen?
Dan kunt u contact opnemen met Monuta. Het telefoonnummer is (055) 527 42 43. Monuta stuurt u na de uitvaart de rekening. Daarop staat helder hoe zij de korting berekent. U doet daarbij rechtstreeks zaken met Monuta.

 

U kunt natuurlijk ook bellen met een andere uitvaartonderneming.