Ben ik verzekerd als mijn familie ernstig ziek wordt of overlijdt?

Ja, wij betalen dan de kosten voor annuleren of omboeken van uw reis, die u moet betalen aan de reisorganisatie. Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? Dan betalen wij deze kosten alleen als u binnen 14 dagen na het boeken van de reis de aanvullende dekking doorlopende annulering heeft afgesloten. Heeft u een kortlopende annuleringsverzekering? Dan is er geen dekking voor annulering als dit komt door een ziekte of andere situatie die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering.
 
Wij betalen de reiskosten ook als een persoon om wie u erg veel geeft overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt, bijvoorbeeld een dierbare vriend. Met ernstig ziek bedoelen we dat er een grote kans is dat die persoon binnenkort overlijdt.
 
Bent u al op reis en wilt u hierdoor eerder naar huis? Dan krijgt u een bedrag voor de dagen dat u eigenlijk nog op reis zou zijn. We delen het bedrag dat u voor de reis heeft betaald door het aantal dagen van de reis. We betalen nooit meer dan de werkelijke schade. De extra gemaakte reiskosten zijn verzekerd op de reisverzekering.