inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearfacebookflaghashtaglinkedininline/loginlogo_labinline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchaanmeldeninline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtubetagtwitterwhatsapp

Heb ik in het buitenland een groene kaart nodig voor een aanhanger of caravan?

Caravan

Het is zo dat in Spanje en Polen een groene kaart verplicht is, maar een groene kaart pas verkrijgbaar is wanneer de caravan op de autopolis is opgevoerd als aanhanger. Is de caravan opgevoerd onder 'recreatie', dan is een groene kaart geen zeker­heid. Verplicht is de groene kaart (nog) niet in alle landen.


Aanhanger

Als het gewicht van de aanhanger of caravan meer bedraagt dan 750 kg: (massa ledig voertuig plus de maximaal toegestane lading) dan is in Spanje, Polen en Duitsland een aparte groene kaart vereist. De dekking Wettelijke Aansprakelijk­heid (WA) voor een aanhanger of caravan is gratis meeverzekerd onder het trekkende motorrijtuig.


Aanvragen

Een groene kaart kunt u aanvragen bij uw tussenpersoon wanneer de aanhanger of caravan en de auto verzekerd zijn op de Interpolis Alles in één Polis®. Indien de auto niet bij Interpolis verzekerd is, dan kunt u een groene kaart voor de aanhanger of caravan aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij waar uw auto verzekerd is.