inline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/play-largeinline/pointer-moreinline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Hoe werkt de opbouw van schadevrije jaren?
Schadevrije jaren worden per motor en auto opgebouwd en staan altijd op naam van de verzekeringnemer (polishouder). Elk verzekeringsjaar komt er 1 schadevrij jaar bij als er in het afgelopen jaar geen schade is gemeld die gevolgen had op uw schadevrije jaren. 

Heeft u wel schade? Dan gaan er een aantal schadevrije jaren af. Hoeveel schadevrije jaren er af gaan, hangt af van uw schadevrije jaren en het aantal schades dat u meldt. Lees meer over de bonus-malusladder op Rabobank.nl.

De schadevrije jaren van de Motorverzekering en de Autoverzekering worden in de landelijke database Roy- data geregistreerd. Hieruit halen verzekeraars bij het afsluiten van een nieuwe verzekering de schadevrije jaren van een klant op en nemen deze over.