Hoe declareer ik vervoers-, bezoek- en verblijfskosten?

U hebt toestemming nodig om reiskosten te declareren. Wilt u vergoeding van uw vervoerskosten? Vraag dan eerst toestemming aan via dit formulier. Hebt u een spoedaanvraag (binnen 24 uur) of reist u met de taxi? Vraag dan telefonisch toestemming aan via de vervoerslijn. Het telefoonnummer is (071) 365 41 54, bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur.

 

De toestemming die u aanvraagt noemen we machtiging. Voor bezoekkosten en kosten van uw verblijf hoeft u geen machtiging aan te vragen. Vervoerskosten gelden voor uw eigen vervoer, het openbaar vervoer of taxivervoer.

Gebruik per verzekerde/patiënt, per kalenderjaar, per bestemming en per soort vervoer een apart formulier.

  • Maak een keuze op basis van het soort vervoer waarmee u hebt gereisd.
  • U hoeft geen bonnetjes of afsprakenkaarten mee te sturen. Als wij het vragen moet u kunnen aantonen dat u de vervoerskosten hebt gemaakt. Bewaar uw bonnen, reisoverzichten enzovoort daarom minimaal 3 jaar.

Reiskosten declareren

Hebt u toestemming gekregen en reisde u met eigen vervoer, het openbaar vervoer of met een taxi? Download dan het juiste declaratieformulier. Vul het volledig in, sla het op en declareer uw kosten eenvoudig online via MijnZorggebruik. Liever per post declareren? Print het ingevulde formulier uit en stuurt het op naar:


Interpolis Zorg
Afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam

Bezocht een vriend of gezinslid u in het ziekenhuis? En maakte hij of zij daarbij kosten voor bezoek of verblijf? Download dan dit formulier en vul het in: