Hooggebergtebehandeling in Davos

Wij mogen de hooggebergtebehandeling in Davos vanuit de basisverzekering niet meer vergoeden. Zorginstituut Nederland deed hierover op 10 december 2019 uitspraak.

Als u al een machtiging hebt mag u uw behandeling gewoon afmaken

Kreeg u vóór 10 december 2019 een machtiging voor de hooggebergtebehandeling in Davos? Of volgt u nu een hooggebergtebehandeling in Davos? Dan kunt u deze behandeling gewoon afmaken. Ook als deze start of doorloopt in 2020. 

Hebt u een verwijzing voor klinische longrevalidatie? 

Dan kunt u terecht in één van de klinische longrevalidatiecentra in Nederland of in Davos. Kiest u voor een behandeling in Davos? Dan worden de reiskosten voor uzelf en de reis- en verblijfkosten voor uw partner niet door ons vergoed. Kijk in de Interpolis zorgzoeker voor de centra waarmee wij afspraken maakten.

Wij passen onze polisvoorwaarden voor behandeling in Davos aan 

U hebt geen machtiging meer nodig. Ook vervalt de voorwaarde dat u eerst klinische longrevalidatie in Nederland moet hebben gehad. Er moet wel een indicatie zijn voor klinische longrevalidatie. Dat beoordeelt uw verwijzend specialist. Lees onze voorwaarden
Voor vragen kunt u contact opnemen met de Interpolis Zorglijn. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur.