Hebt u vragen over ziekenhuiszorg in Amsterdam en Flevoland?

Wij doen er alles aan om de zorg te regelen die u nu of in de toekomst nodig hebt. Wij volgen de ontwikkelingen rondom de sluiting van het Slotervaart en een eventuele doorstart van IJsselmeerziekenhuizen op de voet. Zodra er meer duidelijk is, delen we die informatie met u. Hebt u vragen over uw zorg? Lees de veelgestelde vragen of neem contact op met de Interpolis ZorgConsulent.

 

Maakt u reiskosten omdat uw behandeling wordt overgenomen door een ander ziekenhuis?
Wij willen u graag tijdelijk tegemoetkomen in deze kosten. Daarom kunt u tot 1 april 2019 uw reiskosten naar een ander ziekenhuis bij ons declareren. Deze regeling geldt alleen als u al in behandeling bent bij MC IJsselmeerziekenhuizen en/of u woont in Flevoland en in de Noordoostpolder waarbij de behandeling nu plaatsvindt in een ander ziekenhuis dan in MC IJsselmeerziekenhuizen. Deze tegemoetkoming geldt ook voor uw bezoekers.

 

Compensatie reiskosten IJsselmeerziekenhuizen

 


Ik zit midden in een behandeling en moet binnenkort naar het ziekenhuis, wat nu?

Uw ziekenhuis informeert u over uw behandeling of controle.

 

Kan ik bij mijn eigen arts blijven?

Neem voor deze vraag contact op met uw ziekenhuis.

 

Ik sta al een tijd op de wachtlijst. Kom ik nu weer onderaan de wachtlijst bij een ander ziekenhuis?

Staat u op de wachtlijst én hebt u een verwijzing van uw huisarts? Neem dan contact op met Interpolis ZorgConsulent. De ZorgConsulent kan er voor zorgen dat u in een ander ziekenhuis met een zo kort mogelijke wachttijd op de wachtlijst komt te staan

 

Ik wil liever nu al naar een ander ziekenhuis, kan dat?

Als u al onder behandeling bent, overleg dan altijd eerst met uw arts over de mogelijkheden. Het is belangrijk dat een eventuele andere arts uw medisch dossier heeft. Bent u niet onder behandeling maar staat u bijvoorbeeld op de wachtlijst voor een 1e afspraak, dan kan onze ZorgConsulent u helpen.

Vragen over IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen zette voor u de veelgestelde vragen over het faillissement op een rijtje. 

 

Waar kan ik terecht voor mijn behandeling nu MC Slotervaart de deuren heeft gesloten? 

De curatoren van MC Slotervaart maakten op 21 november voor alle patiënten uit MC Slotervaart bekend naar welke zorginstelling de zorg overgaat. Deze verdeling is tot stand gekomen na uitgebreid overleg tussen curatoren, de zorgverzekeraars en omliggende zorginstellingen. Als u in de afgelopen periode al door uw arts bent doorverwezen naar een ander ziekenhuis, dan blijft die verwijzing van kracht. Bel met de Interpolis ZorgConsulent bij welk ziekenhuis u terecht kunt.

 

Hebt u vragen? 

Neem dan contact op met de Interpolis ZorgConsulent. Het telefoonnummer is 013 462 20 25.