Vragen over ziekenhuiszorg in Amsterdam, Flevoland en de Noordoostpolder

Amsterdam
De curatoren van MC Slotervaart maakten op 21 november voor alle patiënten uit MC Slotervaart bekend naar welke zorginstelling de zorg overgaat. U bent geïnformeerd over de gevolgen van uw behandeling. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de Interpolis ZorgConsulent.

Flevoland en de Noordoostpolder
De zorg van MC IJsselmeerziekenhuizen in de regio Flevoland en de Noordoostpolder is inmiddels overgenomen door ziekenhuis St Jansdal en de Antonius Zorggroep. Daarnaast kunt u voor uw zorg ook terecht in het Flevoziekenhuis in Almere. Via deze aanbieders blijft goede zorg in de regio voor u bereikbaar. 

 

Maakt u reiskosten omdat uw behandeling wordt overgenomen door een ander ziekenhuis?
Wij willen u graag tijdelijk tegemoetkomen in deze kosten. Daarom kunt u tot 1 juli 2019 uw reiskosten naar een ander ziekenhuis bij ons declareren. Deze regeling geldt alleen als u al in behandeling bent bij MC IJsselmeerziekenhuizen en/of u woont in Flevoland en in de Noordoostpolder waarbij de behandeling nu plaatsvindt in een ander ziekenhuis dan in MC IJsselmeerziekenhuizen. Deze tegemoetkoming geldt ook voor uw bezoekers.

 

Compensatie reiskosten IJsselmeerziekenhuizen

 

Ik moet een ingreep ondergaan. Hoe gaat het verder? 
Moet u tussen 1 maart en 30 juni een afspraak, opname of operatie ondergaan? Dan neemt St Jansdal hierover telefonisch contact met u op. Hebt u na 1 juli een afspraak? Dan krijgt u een brief thuis gestuurd. 

Kan ik bij mijn eigen arts blijven?
Ja, u bent vrij om te kiezen naar welke arts of ziekenhuis u gaat voor uw behandeling. Kijk op de Zorgzoeker of wij afspraken hebben gemaakt met het ziekenhuis. Als wij geen afspraken hebben gemaakt, kan het zijn dat u geen volledige vergoeding krijgt. U kunt ook contact opnemen met de Interpolis ZorgConsulent.

 

Hebt u vragen over uw zorg? 
Neem contact op met de Interpolis ZorgConsulent. Het telefoonnummer is 013 462 20 25. IJsselmeerziekenhuizen zette voor u de veelgestelde vragen over het faillissement op een rijtje. 

 

Ik sta al een tijd op de wachtlijst. Kom ik nu weer onderaan de wachtlijst bij een ander ziekenhuis?
Staat u op de wachtlijst én hebt u een verwijzing van uw huisarts? Neem dan contact op met Interpolis ZorgConsulent. De ZorgConsulent kan er voor zorgen dat u in een ander ziekenhuis met een zo kort mogelijke wachttijd op de wachtlijst komt te staan.