inline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/play-largeinline/pointer-moreinline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube

Hoe werkt een second opinion?

Uw persoonlijke zorgbemiddelaar adviseert en helpt hij het aanvragen van een second opinion. Een andere arts krijgt dan uw medisch dossier. En maakt een rapport met daarin zijn mening.


Second opinion van een medisch specialist
Een second opinion is een oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. U kunt een second opinion in Nederland en in het buitenland aanvragen. Veel mensen vinden het lastig om een second opinion aan te vragen. Ze vragen zich af hoe ze dat moeten doen of wanneer we deze vergoeden.

Uw persoonlijke zorgbemiddelaar helpt u bij deze vragen.


Second opinion in Nederland
Voor een second opinion kunt u terecht bij een arts in Nederland. Regel nu een second opinion.

Zo regelt u een second opinion in Nederland:

 1. Neem contact op met uw arts
 2. Vertel uw arts dat u graag advies wilt inwinnen bij een andere arts. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van uw huisarts of uw behandelende arts.
 3. Neem contact op met uw persoonlijke zorgbemiddelaar
 4. U kunt ​ons bellen via 013-462 20 25 (op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur)
 5. U krijgt een telefonische intake met uw persoonlijke zorgbemiddelaar
 6. U kiest voor een persoonlijk consult bij een andere arts in Nederland.
 7. U bespreekt de mogelijkheden met uw persoonlijke zorgbemiddelaar
 8. Hij of zij kan eventueel ook de afspraak voor u maken.
 9. U vraagt uw medisch dossier op bij uw behandelend arts
 10. U neemt dit samen met de verwijzing mee naar de nieuwe arts.
 11. De andere arts uw medisch dossier
 12. Tijdens een gesprek beoordeelt deze art of de eerdere arts gelijk had of dat er alternatieve (behandel)mogelijkheden zijn.
  Second opinion van een arts in het buitenland (Best Doctors)                   
  Wilt u de second opinion van een arts in het buitenland? Best Doctors brengt mensen met medische aandoeningen in contact met internationale topspecialisten voor een second opinion of een concreet antwoord op uw vragen. U schakelt Best Doctors in via uw persoonlijke zorgbemiddelaar op 013 462 20 25. Meer informatie vind u op de website van Best Doctors.


  Met advies van een internationaal topspecialist van Best Doctor kunt u, samen met uw behandelend arts, besluiten wat de juiste behandeling is. Hoe werkt het?

  1. Neem contact op met uw arts
  2. Vertel uw arts dat u graag een tweede mening wilt over het oordeel, diagnose of behandelplan dat u heeft ontvangen. U heeft geen verwijzing nodig. Wel een aanvullende verzekering bij Interpolis.
  3. Neem contact op met uw persoonlijke zorgbemiddelaar
  4. U kunt ​ons bellen via 013-462 20 25 (op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur)
  5. U krijgt een telefonische intake met uw persoonlijke zorgbemiddelaar
  6. Hij of zij bepaalt of uw vraag geschikt is voor Best Doctors. Als dat het geval is, meldt de persoonlijke zorgbemiddelaar u aan bij Best Doctors.
  7. Best Doctors neemt telefonisch contact met u op
  8. In het Nederlands en bespreekt uw wensen en de mogelijkheden.
  9. Best Doctors vraagt uw medische dossier op bij uw behandelend arts
  10. Uiteraard gebeurt dit alleen met uw toestemming.
  11. U ontvangt een persoonlijk rapport
  12. Na ontvangst van uw medisch dossier ontvangt u binnen 6 tot 8 weken een persoonlijk rapport in het Nederlands met daarin het advies van een topdokter en/of antwoorden op uw medische vragen. Met dit rapport kunt u teruggaan naar uw eigen arts.     
   Of bel met uw persoonlijke zorgbemiddelaar via 013-462 20 25 op werkdagen tussen 8.00 en 18.00 uur.​

  Tekstversie Best doctors
  Omgaan met gezondheidsproblemen kan erg frustrerend zijn. Zodra u een diagnose met een behandelplan van uw arts heeft ontvangen, moet u vaak belangrijke beslissingen nemen. Wellicht vraagt u zich af of u wel over de juiste informatie beschikt en of u alle opties genoeg heeft verkend.


  Klopt mijn diagnose? Zijn er betere behandelmethoden voor handen? Is een operatie mijn enige optie?


  Best Doctors helpt u om duidelijkheid te scheppen in deze onzekere tijden. We brengen mensen met medische aandoeningen in contact met internationale topspecialisten van wereldklasse voor een second opinion. Zo kunt u weloverwogen, goed gefundeerde beslissingen nemen over uw gezondheid.


  Hoe gaat het in z’n werk?


  Stap 1
  Het vertrouwelijke proces start op het moment dat u contact opneemt met Best Doctors. Een verpleegkundige uit ons medische team doet een telefonische intake en verzamelt alle relevante medische informatie. Ze helpt u om de juiste vragen te formuleren die u aan de specialist wilt stellen. Het team van Best Doctors ondersteunt u gedurende het hele proces.


  Stap 2
  Best Doctors verzamelt al uw medische gegevens en onderzoeken en selecteert de internationale topspecialist binnen het netwerk die het meest geschikt is om uw situatie te beoordelen.


  Stap 3
  De specialist bekijkt al uw medische gegevens, stelt een diagnose en legt zijn bevindingen in een rapport vast. Ook geeft hij suggesties voor de beste behandeling en beantwoordt hij al uw vragen.


  Stap 4

  Onze verpleegkundige neemt contact met u op om deze bevindingen met u door te nemen. Vervolgens ontvangt u het rapport in het Nederlands. We adviseren u om deze informatie met uw behandelend arts te bespreken om samen de vervolgstappen te bepalen.


  Stap 5
  Best Doctors blijft beschikbaar voor eventuele vragen die u wellicht na het bespreken van het rapport met uw eigen arts heeft.

  Als het om uw gezondheid gaat wilt u rust en zekerheid. Best Doctors ondersteunt u hierbij.

  Wilt u meer weten over Best Doctors? Neem dan contact met ons op via www.bestdoctors.com.


  Vragen aan de medisch specialist
  Uw arts stelt een onderzoek voor. Dat is altijd ingrijpend. U wilt duidelijkheid, zekerheid én niets vergeten. Welke vragen stelt u aan uw arts? Wij helpen u op weg met een aantal kritische en logische vragen.