Welke korting krijg ik op ooglaseren/lensimplantatie?

U krijgt met uw aanvullende verzekering korting bij Bergman Clinics en Eyescan. De korting krijgt u als u uw zorgpas laat zien. We hebben met deze bedrijven speciale afspraken voor u gemaakt.​

Bergman Clinics

10% korting op ooglaseren of lensimplantatie
U krijgt 10% korting op de tarieven voor een volledige ooglaserbehandeling of lensimplantatie.


U moet een afspraak maken voor het vooronderzoek
De ooglaserbehandeling krijgt u daarna. Maak zelf een afspraak bij Bergman Clinics een voor het vooronderzoek.


Neem uw zorgpas mee
U krijgt de korting alleen als u uw zorgpas laat zien. Neem daarom uw zorgpas mee naar de kliniek.


De nota betaalt u eerst zelf
U krijgt van Bergman Clinics een nota waar de korting al af is. Deze nota betaalt u eerst zelf. Voor een eventuele vergoeding vanuit de aanvullende verzekering kunt u via de nota's bij ons indienen.


Hoe werkt de kortingsregeling?
De kortingsregeling geldt voor de prijzen die staan op de website van Bergman Clincs. Deze korting is niet te combineren met andere kortingen of tijdelijke acties van Bergman Clinics.


De korting geldt niet voor:

  • de meerprijs bij Wavefrontguided behandelingen
  • de standaard nacorrectie met laser na een lensimplantatie
  • de standaard nacorrectie met laser na 2 jaar
  • een roesje op verzoek bij laserbehandeling
  • een second opinion

De kwaliteit van Bergman Clinics
Interpolis heeft vertrouwen in de kwaliteit van de zorg die geleverd wordt door ​Bergman Clinics. Bergman Clinics heeft al meer dan 50.000 ooglaserbehandelingen uitgevoerd. Maar net als in de 'reguliere' ziekenhuizen, kunnen wij u geen garanties geven over de kwaliteit.


Ooglaseren is een gebruikelijk ingreep die al jaren wordt toegepast. De artsen die bij Bergman Clinics werken hebben ruime ervaring. Hun apparatuur en operatieruimte is van hoge kwaliteit. Maar zoals bij elke operatie, zijn er ook hier risico's verbonden aan een behandeling. Voor een inschatting van de risico’s bij de verschillende ingrepen verwijzen wij u naar Bergman Clinics.

Eyescan

Korting op ooglaseren of lensimplantatie

  • U krijgt per oog € 100,- korting voor een ooglaserbehandeling. Deze korting geldt niet voor de eYellow behandelingen.
  • U krijgt per oog € 200,- korting voor de vervanglenzen. Deze korting geldt niet voor voorzetlenzen.

Neem uw zorgpas mee
U krijgt de korting alleen als u uw zorgpas laat zien. N​eem daarom uw zorgpas mee naar de kliniek.


Welke behandelingen zijn er?
Er zijn verschillende mogelijkheden bij brilvervangende chirurgie. Dit zijn ooglaserbehandelingen die op het hoogste niveau worden uitgevoerd. Ook zijn er veel verschillende typen implantlenzen die ook een oplossing kunnen bieden voor leesklachten.


Er is een vooronderzoek nodig
Om te weten welke behandeling voor u geschikt is, moet er eerst een onderzoek door Eyescan plaatsvinden. Dit kan in de kliniek, of op 50 plaatsen in Nederland, in een Eyescan Onderzoekcentrum die onder andere gevestigd zijn in hoogwaardige optometriepraktijken. U maakt bij Eyescan een afspraak en laat daar uw zorgpas zien om voor de korting in aanmerking te komen.


Wat kost het?
De prijzen ziet u op de website van Eyescan. U krijgt alleen korting op de ooglaserbehandelingen die in de Kliniek voor Brilvervangende Chirurgie te Utrecht worden uitgevoerd.

U krijgt géén korting op het vooronderzoek dat door de optometrist wordt uitgevoerd. Dit kost afhankelijk van het type onderzoek € 30,- tot € 135,-. De kosten van het vooronderzoek krijgt u vergoed als u daadwerkelijk wordt behandeld. Alle nacontroles (gemiddeld 5 keer tot een jaar na de operatie) horen bij de behandeling en daar zijn dus geen kosten aan verbonden.


U betaalt de nota eerst zelf
U krijgt van Eyescan een nota waar de korting al bij inbegrepen is. De eventuele vergoeding vanuit de aanvullende verzekering kunt u via de nota's bij ons indienen. Voor informatie kunt u terecht bij Eyescan.​


De kwaliteit van Eyescan
Interpolis heeft vertrouwen in de kwaliteit van de zorg die geleverd wordt door Eyescan. Wij zien erop toe dat Eyescan lid is van ZKN en haar kwaliteit heeft geborgd. Maar net als in de 'reguliere' ziekenhuizen, kunnen wij u geen garanties geven over de kwaliteit.


Brilvervangende chirurgie is een gebruikelijk ingreep die al jaren wordt toegepast. De artsen die bij Eyescan werken hebben ruime ervaring en zijn op alle ingrepen en procedures op het hoogste niveau geaccrediteerd en gecertificeerd. De apparatuur waar zij mee werken en de operatiekamers zijn van superieure kwaliteit. Maar zoals bij elke operatie, zijn ook hier risico's verbonden aan een behandeling.


Voor een inschatting van de risico’s bij de verschillende ingrepen verwijzen wij u naar Eyescan, waar men vooraf alle risico’s bespreekt. Voor u een beslissing neemt, krijgt u voldoende informatie op papier mee naar huis.​​​​​​

Oogziekenhuis Zonnestraal

10% korting op ooglaseren en lensimplanties
U krijgt 10% korting op de tarieven voor ooglaserbehandeling of lensimplantatie bij Lasercentrum Zonnestraal. En u krijgt 10% korting op de tarieven voor een premium lens bij staar. Deze korting is alleen voor onze verzekerden.

 

Test eerst of u in aanmerking komt
Doe de online test en onderzoek of u in aanmerking komt voor een bril-of lensvervangende behandeling.

 

U kunt een gratis Quickscan bij u in de buurt doen
U kunt u op meerdere locaties van Oogziekenhuis Zonnestraal doen een Quickscan doen. U weet binnen 20 minuten of u geschikt bent voor ooglaseren of een lensimplantatie. U krijgt een uitgebreid vooronderzoek van 2 tot 2 ½ uur. Daarna krijgt u een persoonlijk behandelplan. Kiest u voor een behandeling bij Lasercentrum Zonnestraal, dan hoeft u de kosten voor het uitgebreide vooronderzoek niet te betalen.

 

Neem uw zorgpas mee
U krijgt de korting alleen als u uw zorgpas laat zien. Neem daarom uw zorgpas mee. Vertel bij het maken van de afspraak aan dat u verzekerd bent bij Interpolis en gebruik wil maken van de regeling.

 

Hoogste kwaliteit bij Lasercentrum Zonnestraal
De standaard laserbehandeling bij Lasercentrum Zonnestraal is de Wavefront Optimized behandeling. Bij deze behandeling blijft de natuurlijke vorm van het hoornvlies behouden. Vervelende neveneffecten na een laserbehandeling, zoals glare (verstrooiing van licht) en halo (lichtkringen), komen niet of nauwelijks meer voor. Dit in tegenstelling tot veel andere en oudere laserapparaten waarbij deze neveneffecten de kwaliteit van het zien behoorlijk kunnen verminderen. Een Wavefront Optimized behandeling is een ideale laserbehandeling die onder andere zorgt voor een hogere zichtkwaliteit, beter zicht bij contrast en bij nacht.

 

Naast ooglaseren biedt Lasercentrum Zonnestraal ook diverse behandelingen met lensimplantaten. De specialisten van Lasercentrum Zonnestraal bespreken met u welke behandeling het best aansluit bij uw wensen, hobby’s en beroep. Uw verwachtingen en wensen zijn belangrijk bij het vinden van de juiste oplossing. Dankzij persoonlijke aandacht en adviezen tijdens een uitgebreid vooronderzoek van ruim 2 uur bent u bij Oogziekenhuis Zonnestraal Lasercentrum verzekerd van een behandeling op maat.