Per 1 september weer toestemming nodig voor niet-gecontracteerde wijkverpleging

Interpolis vindt het belangrijk dat u de juiste wijkverpleegkundige zorg krijgt. En dat de zorg betaalbaar blijft en van goede kwaliteit is. Daarom hebben wij afspraken over prijs en kwaliteit met een groot aantal zorgverleners. Met wijkverpleegkundigen zonder contract hebben wij deze afspraken niet. Van 1 maart tot 1 september 2018 had u geen toestemming nodig.

 

Per 1 september hebt u toestemming nodig bij wijkverpleegkundigen zonder contract
Gaat u naar een wijkverpleegkundige zonder contract? Dan vragen wij u om daarvoor toestemming bij Interpolis aan te vragen. We beoordelen het zorgplan dat u samen met uw zorgverlener maakt. We kijken of de voorgestelde zorg en het aantal uren goed onderbouwd zijn. En of de wijkverpleegkundige voldoet aan de landelijke eisen.

 

Ontvangt u zorg van een wijkverpleegkundige zonder contract?

  • Bent u na maart 2018 gebruik gaan maken van zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan komt u in een overgangsregeling terecht. Vanaf 1 januari 2019 is voor u wel een machtiging verplicht. Krijgt u na 1 september 2018 een nieuwe indicatie? Dan hebt u ook toestemming nodig. U ontvangt dan van ons een brief. Wij betalen uw nota’s dan rechtstreeks aan u in plaats van aan de zorgaanbieder. U moet dus zelf uw nota's bij ons declareren. U betaalt zelf aan de zorgaanbieder.
  • Maakte u voor maart 2018 gebruik van zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betalen wij uw nota's per direct rechtstreeks aan u in plaats van aan de zorgaanbieder. U moet dus zelf uw nota's bij ons declareren. En zelf de zorgaanbieder betalen. U ontvangt hierover van ons een brief.

Zo vraagt u toestemming aan
Vul samen met uw wijkverpleegkundige het aanvraagformulier in en stuur het samen met het zorgplan aan ons op. Lees goed op het aanvraagformulier wat u moet doen. U krijgt binnen 3 werkdagen onze reactie.

Of kies voor een zorgverlener met contract
Wilt u geen gedoe met rekeningen? Kies dan voor een zorgverlener waarmee wij wel afspraken hebben. Met deze zorgverleners maken we afspraken over kwaliteit en vergoeding. U krijgt de zorg vergoed. De zorgverlener stuurt de rekening voor een behandeling direct naar ons. U hebt geen toestemming nodig. Kortom, u hoeft niets zelf te doen.

In onze Zorgzoeker vindt u met welke zorgverleners wij afspraken hebben.


Hebt u nog vragen?

Neem contact op met de Interpolis Zorglijn.