Wat verandert er in de zorgverzekering 2020?

Ieder jaar verandert de zorgverzekering. Denk aan een nieuwe premie, eigen bijdragen die veranderen en de hoogte van het eigen risico. Op deze pagina leest u wat bekend is over de zorgverzekering 2020.
 
Veranderingen in de basisverzekering 2020
Op Prinsjesdag (17 september 2019) maakt de overheid bekend welke  veranderingen er in de basisverzekering zijn. De veranderingen leest u na Prinsjesdag op deze pagina. Veranderingen in de basisverzekering zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk.
 
Het verplicht eigen risico blijft gelijk in 2020
Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De overheid bepaalt elk jaar de hoogte van dit eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft ook in 2020 € 385,-. Maakt u gebruik van zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u de eerste € 385,- aan zorgkosten zelf, daarna ontvangt u vergoeding vanuit de basisverzekering. Lees meer over eigen risico.
 
Premie van de zorgverzekering
Uiterlijk dinsdag 12 november maken wij de nieuwe zorgpremie en vergoedingen voor 2020 bekend.

 

Overstappen van zorgverzekeraar
Een opzegging van uw basisverzekering en/of aanvullende verzekering gaat in per 1 januari en uw verzekering moet uiterlijk 31 december zijn opgezegd. U hebt dan tot 1 februari om een nieuwe basisverzekering af te sluiten. De verzekering gaat in per 1 januari. In sommige gevallen kunt u tussentijds opzeggen. Lees hier meer.

 

Wilt u uw zorgverzekering wijzigen?

Een wijziging in uw vrijwillig eigen risico of aanvullende verzekering kan meestal alleen per 1 januari. Wilt u iets anders wijzigen? Lees meer over het wijzigen van uw zorgverzekering.