Een passende verzekering voor vakanties

Zaken om op te letten bij het kiezen van een reisverzekering
Geen vakantie is hetzelfde. Dat geldt eigenlijk voor reisverzekeringen. Bij het kiezen van een reisverzekering zijn er namelijk verschillende opties. Door over de volgende zaken na te denken, kom je tot een reisverzekering die past bij jouw situatie.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Dit is een van de belangrijkste keuzes. Het hangt af van jouw situatie wat het beste is. Met name het aantal keer dat je op vakantie gaat en de samenstelling van je gezin, zijn daarbij belangrijk.


Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor 1 (korte) reis of vakantie. Het voordeel is dat je alleen betaalt voor de dagen dat je op vakantie bent. Een kortlopende reisverzekering sluit je af per persoon. Ga je meerdere keren per jaar op reis of ga je een lange wereldreis maken? Of wil je jouw gezin het hele jaar door verzekeren? Dan is een doorlopende reisverzekering een verstandige keuze. Je hoeft dan bij het boeken van een vakantie niet meer over je verzekering na te denken. Het maakt niet uit hoe vaak je op vakantie gaat. En ook niet of het gaat om een weekje vakantie, een lange reis of om een geboekt weekendje weg in Nederland. 

Het aantal dagen dat je aaneengesloten verzekerd bent

Ga je voor langere tijd op reis? Dan is het belangrijk om na te gaan voor hoeveel aaneengesloten dagen je verzekerd bent. Een doorlopende reisverzekering kent namelijk een maximaal verzekerde reisduur. Bij de Interpolis Doorlopende Reisverzekering kies je zelf of dit 60, 180 of 365 dagen is. Je premie hangt af van het aantal dagen dat je kiest. 
Gezin van drie mensen die de auto inpakken voor de wintersportvakantie

Europa- of werelddekking

Het is altijd verstandig om na te gaan of je bestemming valt onder de Europa- of werelddekking van je reisverzekering. Bij het afsluiten van jouw Interpolis Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering kies je voor Europa- of werelddekking. Ga je buiten Europa op vakantie, maar heb je alleen Europadekking? Dan pas je dit eenvoudig aan. Zo ga jij verzekerd op reis.

Ga na of je in Nederland verzekerd bent

Veel mensen vieren vakantie in eigen land. Vakanties in Nederland zijn verzekerd als het gaat om een reis met minimaal 1 geboekte overnachting. Een dagje uit zonder overnachting is dus niet verzekerd.

Check jouw zorgverzekering

Zijn de kosten voor medische hulp in het buitenland verzekerd? In veel gevallen zijn de kosten in het buitenland verzekerd volgens de Nederlandse tarieven. Er zijn echter landen waar de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland, en dat verschil wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Het kan daarom verstandig zijn om een extra dekking af te sluiten op je reisverzekering. Bij de doorlopende reisverzekering sluit je hiervoor de aanvullende dekking Geneeskundige Kosten af. Als je een Interpolis aanvullende zorgverzekering hebt, dan is deze dekking niet nodig.
Vrouw zit buiten en lacht naar een andere vrouw

Bekijk of jouw uitwonende kinderen zijn verzekerd

Kinderen die een voltijdstudie volgen en ergens anders wonen zijn verzekerd op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering als je koos voor een meer persoons huishouden. Ook kinderen die bij een ex-partner wonen zijn verzekerd als ze regelmatig bij jou zijn.

Bedenk wat je aanvullend verzekert

Je kunt bij jouw Interpolis Doorlopende Reisverzekering kiezen voor aanvullende dekkingen. Het is slim om na te gaan welke dekkingen voor jou wel en niet relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verzekeren van je bagage, pechhulp of winter- en onderwatersport. Of aan het afsluiten van een annuleringsverzekering. Gaat je voor je werk regelmatig op reis? Dan is het verstandig om die reizen aanvullend te verzekeren.