Een passende verzekering voor vakanties

Zaken om op te letten bij het kiezen van een reisverzekering

Geen vakantie is hetzelfde. Datzelfde geldt eigenlijk voor reisverzekeringen. Bij het kiezen van een reisverzekering zijn er namelijk verschillende opties. Door over de volgende zaken na te denken, komt u tot een reisverzekering die past bij uw situatie.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Dit is een van de belangrijkste keuzes. Het hangt af van uw situatie wat het beste is. Met name het aantal keer dat u op vakantie gaat en de samenstelling van uw gezin, zijn daarbij belangrijk.


Een kortlopende reisverzekering sluit u af voor 1 (korte) reis of vakantie. Het voordeel is dat u alleen betaalt voor de dagen dat u op vakantie bent. Een kortlopende reisverzekering sluit u af per persoon. Gaat u meerdere keren per jaar op reis of gaat u een lange wereldreis maken? Of wilt u uw gezin het hele jaar door verzekeren? Dan is een doorlopende reisverzekering een verstandige keuze. U hoeft dan bij het boeken van een vakantie niet meer over uw verzekering na te denken. Het maakt niet uit hoe vaak u op vakantie gaat. En ook niet of het gaat om een weekje vakantie, een lange reis of om een geboekt weekendje weg in Nederland. 

Het aantal dagen dat u aaneengesloten verzekerd bent

Gaat u voor langere tijd op reis? Dan is het belangrijk om na te gaan voor hoeveel aaneengesloten dagen u verzekerd bent. Een doorlopende reisverzekering kent namelijk een maximaal verzekerde reisduur. Bij de Interpolis Doorlopende Reisverzekering kiest u zelf of dit 60, 180 of 365 dagen is. Uw premie hangt af van het aantal dagen dat u kiest. 
Gezin van drie mensen die de auto inpakken voor de wintersportvakantie

Europa- of werelddekking

Het is altijd verstandig om na te gaan of uw bestemming valt onder de Europa- of werelddekking van uw reisverzekering. Bij het afsluiten van uw Interpolis Kortlopende of Doorlopende Reisverzekering kiest u voor Europa- of werelddekking. Gaat u buiten Europa op vakantie, maar hebt u alleen Europadekking? Dan past u dit eenvoudig aan. Zo gaat u verzekerd op reis.

Ga na of u in Nederland verzekerd bent

Veel mensen vieren vakantie in eigen land. Vakanties in Nederland zijn verzekerd als het gaat om een reis met minimaal 1 geboekte overnachting. Een dagje uit zonder overnachting is dus niet verzekerd.

Check uw zorgverzekering

Zijn de kosten voor medische hulp in het buitenland verzekerd? In veel gevallen zijn de kosten in het buitenland verzekerd volgens de Nederlandse tarieven. Er zijn echter landen waar de zorgkosten hoger zijn dan in Nederland, en dat verschil wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed. Het kan daarom verstandig zijn om een extra dekking af te sluiten op uw reisverzekering. Bij de doorlopende reisverzekering sluit u hiervoor de aanvullende dekking Geneeskundige Kosten af. Wanneer u een Interpolis aanvullende zorgverzekering heeft, dan is deze dekking niet nodig.
Vrouw zit buiten en lacht naar een andere vrouw

Bekijk of uw uitwonende kinderen zijn verzekerd

Kinderen die een voltijdstudie volgen en ergens anders wonen, zijn verzekerd op de Interpolis Doorlopende Reisverzekering als u koos voor een meerpersoons huishouden. Ook kinderen die bij een ex-partner wonen zijn verzekerd als ze regelmatig bij u zijn.

Bedenk wat u aanvullend verzekert

U kunt bij uw Interpolis Doorlopende Reisverzekering kiezen voor aanvullende dekkingen. Het is slim om na te gaan welke dekkingen voor u wel en niet relevant zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verzekeren van uw bagage, pechhulp of winter- en onderwatersport. Of aan het afsluiten van een annuleringsverzekering. Gaat u voor uw werk regelmatig op reis? Dan is het verstandig om die reizen aanvullend te verzekeren.